Satésaus
Satésaus
Bewaren
Vandaag is het tijd voor één van mijn favoriete basisrecepten, namelijk die voor het maken van satésaus!
Saté saus of pindasaus is een van mijn favoriete sauzen. Onmisbaar bij nasi en gado gado, maar ook heel erg lekker bij een patatje. Voor mij met mayo en zonder uitjes. En wist je dat het dus helemaal niet ingewikkeld is om dit zelf te maken?
Met een aantal simpele ingrediënten die je standaard in huis hebt kun je binnen een half uurtje van je homemade pindasaus genieten. De belangrijkste ingrediënten zijn melk en pindakaas, maar ook ketjap en sambal mogen niet ontbreken. En vergeet ook zeker niet de suiker, dit maakt het extra lekker.
Satésaus – recept
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze satésaus
Stap 1
Snipper de ui en pers de knoflook.Stap 2
Verwarm een scheutje olijfolie in een steelpannetje en fruit hierin de ui en het knoflook aan.Stap 3
Voeg de overige ingrediënten toe, roer dit met een garde goed door en breng aan de kook. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze satésaus
Stap 1
Snipper de ui en pers de knoflook.Stap 2
Verwarm een scheutje olijfolie in een steelpannetje en fruit hierin de ui en het knoflook aan.Stap 3
Voeg de overige ingrediënten toe, roer dit met een garde goed door en breng aan de kook. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.