Satésaus

Vandaag is het tijd voor één van mijn favoriete basisrecepten, namelijk die voor het maken van satésaus!

Saté saus of pindasaus is een van mijn favoriete sauzen. Onmisbaar bij nasi en gado gado, maar ook heel erg lekker bij een patatje. Voor mij met mayo en zonder uitjes. En wist je dat het dus helemaal niet ingewikkeld is om dit zelf te maken?

Met een aantal simpele ingrediënten die je standaard in huis hebt kun je binnen een half uurtje van je homemade pindasaus genieten. De belangrijkste ingrediënten zijn melk en pindakaas, maar ook ketjap en sambal mogen niet ontbreken. En vergeet ook zeker niet de suiker, dit maakt het extra lekker.

Satesaus recept

Satésaus – recept

Satesaus

30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml melk
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1/2 eetlepel sambal oelek
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker olijfolie om in te bakken

Bereiding

  • Snipper de ui en pers de knoflook.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een steelpannetje en fruit hierin de ui en het knoflook aan.
  • Voeg de overige ingrediënten toe, roer dit met een garde goed door en breng aan de kook. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
Pin dit recept
Afdrukken

Satesaus maken


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments
  1. Ik heb een vraag over de pindasaus, hoeveel pindasaus heb ik als ik dit recept maat, en hij is nu te dik geworden, moet ik het dan met melk verdunnen of met water?

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk