Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Satésaus

Vandaag is het tijd voor één van mijn favoriete basisrecepten, namelijk die voor het maken van satésaus!

Saté saus of pindasaus is een van mijn favoriete sauzen. Onmisbaar bij nasi en gado gado, maar ook heel erg lekker bij een patatje. Voor mij met mayo en zonder uitjes. En wist je dat het dus helemaal niet ingewikkeld is om dit zelf te maken?

Met een aantal simpele ingrediënten die je standaard in huis hebt kun je binnen een half uurtje van je homemade pindasaus genieten. De belangrijkste ingrediënten zijn melk en pindakaas, maar ook ketjap en sambal mogen niet ontbreken. En vergeet ook zeker niet de suiker, dit maakt het extra lekker.

Satesaus recept

Satésaus – recept

Satesaus

30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml melk
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1/2 eetlepel sambal oelek
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker olijfolie om in te bakken

Bereiding

  • Snipper de ui en pers de knoflook.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een steelpannetje en fruit hierin de ui en het knoflook aan.
  • Voeg de overige ingrediënten toe, roer dit met een garde goed door en breng aan de kook. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.

Satesaus maken

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Reacties

  1. Laura 8 november 2017 om 12:19

    Hoi Brenda,

    Is het heel erg als je de suiker weg laat?

    1. Loes 27 augustus 2021 om 15:29

      Welnee, ik maak hem al jaren zonder suiker.
      Is echt niet nodig.

      Groeten
      Loes

  2. Emma 17 augustus 2018 om 13:43

    Ik heb een vraag over de pindasaus, hoeveel pindasaus heb ik als ik dit recept maat, en hij is nu te dik geworden, moet ik het dan met melk verdunnen of met water?

    1. Brenda Kookt 19 augustus 2018 om 14:31

      Dit is ongeveer 180 ml pindasaus. Aanlengen kan met melk of water.

  3. Willem 6 februari 2021 om 11:12

    Voorkom dat de saus gaat koken want dan komt het vet boven drijven!

  4. Hennie 28 mei 2021 om 16:30

    Van avond weer Brenda,s satesaus, al jaren onze favoriet.
    Blijft heerlijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept