Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

TAAI TAAI maken – Sinterklaasrecept | Video

Tijd voor nóg een sinterklaasrecept! Bij de sinterklaastijd denk je aan snoepgoed zoals kruidnoten, banketletters, marsepein, schuimpjes.. en taai taai!

TAAI TAAI maken

Je weet wel, het ‘taaie’ koekje (meestal in de vorm van een poppetje) met een speculaas- en anijssmaak waar je echt je tanden in moet zetten om er een hap van te nemen.

Bekijk de video waarin ik laat zien hoe je zelf taai taai maakt. Want dat blijkt dus super simpel te zijn, én super lekker!

Maak je liever iets anders voor het heerlijk avondje? Neem dan een kijkje op deze pagina, hier vind je alle sinterklaasrecepten bij elkaar.

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

taai taai maken

TAAI TAAI maken

30 minuten
+ 12 minuten
16 stuks

Ingrediënten

 • 300 gram bloem
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 4 eetlepels gestampte muisjes
 • 2 theelepels speculaaskruiden
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 ei
 • 175 ml vloeibare honing

Bereiding

 • Roer de bloem, bakpoeder, gestampte muisjes, koekkruiden en kaneel door elkaar.
 • Splits het ei. Maak in het midden een kuiltje, doe hier het eiwit in, samen met de honing. Klop dit met de mixer op de laagste stand tot een kruimelig geheel. Vorm een bal, verpak dit in folie en leg 30 minuten in de koelkast. (of 10 minuten in de vriezer)
 • Verwarm de oven voor op 160 °C, bekleed een bakplaat met bakpapier.
 • Rol het deeg uit op je werkblad (gebruikt bloem om plakken te voorkomen). Steek met een steker vormpjes taai taai uit en leg deze op de met bakpapier beklede bakplaat.
 • Klop de eidooier los en bestrijk de taai taai hiermee. Bak de taai taai 12 minuten, laat het hierna afkoelen.

taai taai recept

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

8 Reacties

 1. Marja 24 november 2017 om 18:37

  Hmmm lekker, taaitaai! Ik ben er dol op. Net als jij dacht ik dat het een moeilijk recept zou zijn, maar dit klinkt allemaal nogal simpel om te maken. Daar word ik helemaal blij van want nu kan ik ze gaan maken als ik trek krijg in taaitaai! En dus….super, super, super bedankt voor het recept! Ik ga deze zeer zeker maken! Heerlijk…ik verheug me er nu al op.
  Groetjes en een heel fijn weekend,
  Marja.

 2. Kim 13 november 2019 om 16:32

  Ik heb het recept gemaakt, maar de bakvideo overgeslagen.
  Nu staat in het recept 1 lepel bakpoeder en op de video 2 lepels. Hoe zit dit nu?

  Hoe dik moet het deeg zijn?
  Wij hebben namelijk best dunne taai taai poppen nou ;). Ze smaken wel prima!

  Bedankt voor het delen!

  Groetjes Kim

 3. Roel Nijenhof 1 november 2020 om 13:17

  Hartstikke goed geslaagd en zó lekker.
  I.p.v. gestampte muisjes heb ik venkelpoeder gebruikt, omdat ik die niet in huis had. Dit is de 2de keer dat ik deze koekjes bak. Ik ben dol op taai taai en deze zijn minder zoet en nog steeds lekker.

  1. Brenda Hoff 2 november 2020 om 13:49

   Wat leuk om te horen Roel! De sinterklaastijd komt er weer aan, de tijd om van homemade taai taai te genieten.. :)

  2. MB 12 november 2020 om 19:20

   Bedoel je geen anijszaad?

   1. Brenda Hoff 17 november 2020 om 12:40

    Dat kan, maar heb ik in dit geval niet gebruikt. Daarom gebruik ik gestampte muisjes.

 4. Anouk 14 november 2020 om 20:45

  Ik heb gisteren ook taai taai gebakken op verzoek van mijn man
  We vinden hem best wel lekker smaken
  alleen vind ik de speculaas kruiden erg overheersend

 5. Anoniem 2 december 2020 om 11:46

  Bedankt voor het filmpje. De taai-taai ziet er lekker uit. Zou je mijn volgende vragen willen beantwoorden? Welke bloemsoort gebruik je? En kan je aangeven hoe dik je het deeg uitrolt? Smaakt de taai-taai op dag 1 hetzelfde als een paar dagen later (moet de smaak zich nog ontwikkelen of niet)?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept