TAAI TAAI maken – Sinterklaasrecept | Video

Tijd voor nóg een sinterklaasrecept! Bij de sinterklaastijd denk je aan snoepgoed zoals kruidnoten, banketletters, marsepein, schuimpjes.. en taai taai!

TAAI TAAI maken

Je weet wel, het ‘taaie’ koekje (meestal in de vorm van een poppetje) met een speculaas- en anijssmaak waar je echt je tanden in moet zetten om er een hap van te nemen.

Bekijk de video waarin ik laat zien hoe je zelf taai taai maakt. Want dat blijkt dus super simpel te zijn, én super lekker!

Maak je liever iets anders voor het heerlijk avondje? Neem dan een kijkje op deze pagina, hier vind je alle sinterklaasrecepten bij elkaar.

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

taai taai maken

TAAI TAAI maken

30 minuten
+ 12 minuten
16 stuks

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 eetlepels gestampte muisjes
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 ei
  • 175 ml vloeibare honing

Bereiding

  • Roer de bloem, bakpoeder, gestampte muisjes, koekkruiden en kaneel door elkaar.
  • Splits het ei. Maak in het midden een kuiltje, doe hier het eiwit in, samen met de honing. Klop dit met de mixer op de laagste stand tot een kruimelig geheel. Vorm een bal, verpak dit in folie en leg 30 minuten in de koelkast. (of 10 minuten in de vriezer)
  • Verwarm de oven voor op 160 °C, bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het deeg uit op je werkblad (gebruikt bloem om plakken te voorkomen). Steek met een steker vormpjes taai taai uit en leg deze op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Klop de eidooier los en bestrijk de taai taai hiermee. Bak de taai taai 12 minuten, laat het hierna afkoelen.
Pin dit recept
Afdrukken

taai taai recept


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments
  1. Hmmm lekker, taaitaai! Ik ben er dol op. Net als jij dacht ik dat het een moeilijk recept zou zijn, maar dit klinkt allemaal nogal simpel om te maken. Daar word ik helemaal blij van want nu kan ik ze gaan maken als ik trek krijg in taaitaai! En dus….super, super, super bedankt voor het recept! Ik ga deze zeer zeker maken! Heerlijk…ik verheug me er nu al op.
    Groetjes en een heel fijn weekend,
    Marja.

  2. Ik heb het recept gemaakt, maar de bakvideo overgeslagen.
    Nu staat in het recept 1 lepel bakpoeder en op de video 2 lepels. Hoe zit dit nu?

    Hoe dik moet het deeg zijn?
    Wij hebben namelijk best dunne taai taai poppen nou ;). Ze smaken wel prima!

    Bedankt voor het delen!

    Groetjes Kim

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk