Ga naar de inhoud

Warme chocomel met speculaaskruiden

Wat is er met deze koude regenachtige dagen lekkerder dan een beker hot choco? Omdat we volop in de sinterklaastijd zitten heeft de chocomel natuurlijk ook een sinterklaastintje. Warme chocomel met speculaaskruiden! Vandaag ga ik even niet voor een sintbaksel maar een lekker drankje. Ik kan ontzettend genieten van een...
15 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Warme chocomel met speculaaskruiden

Wat is er met deze koude regenachtige dagen lekkerder dan een beker hot choco? Omdat we volop in de sinterklaastijd zitten heeft de chocomel natuurlijk ook een sinterklaastintje. Warme chocomel met speculaaskruiden!

Vandaag ga ik even niet voor een sintbaksel maar een lekker drankje. Ik kan ontzettend genieten van een groot glas warme chocomel, natuurlijk met slagroom. Met warme chocomel kun je lekker variƫren door extra ingrediƫnten toe te voegen. Zo heb ik voor deze sinterklaasversie speculaaskruiden toegevoegd en sinterklaastoppings.

Geluk in een glas, dat is wat je ziet. Warme homemade chocolademelk met speculaaskruiden en zelfgeklopte slagroom. Voor de finishing touch bestrooi ik de chocomel met mini marshmallows, schuddebuikjes en een paar truffelkruidnootjes. Dit is toch genieten?

 

warme chocomel met speculaaskruiden, Chocolademelk met speculaaskruiden

Warme chocomel met speculaaskruiden

warme chocomel met speculaaskruiden, Chocolademelk met speculaaskruiden

Ingrediƫnten

beker

Voor de toppings:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze warme chocomel met speculaaskruiden

Voorbereiding: 15 minuten
Stap 1
Hak de chocolade in stukjes.
2
Stap 2
Verwarm de melk in een pannetje op het vuur.
3
Stap 3
Roer de stukjes chocolade door de warme melk. Roer dit goed door zodat de chocolade smelt. Doe de bruine suiker, een snufje zout en speculaaskruiden er bij.
4
Stap 4
Schenk de chocolademelk in een groot glas of beker.
5
Stap 5
Verdeel de slagroom er op, bestuif dit met speculaaskruiden. Maak de warme chocomel met speculaaskruiden af met mini marshmallows, schuddebuiken en pepernoten.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Andijvieschotel met gehakt en spek
Geroosterde zoete aardappel met boerenkool en kikkererwten
Vegetarische stoofschotel met wintergroenten
Spruitjesstamppot met spekjes

1 reactie

Cosette

Lekker, ik heb hem gelijk gemaakt. Goede combi.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op