Zuurkoolrolletjes met ham

Zo, de vakantie is weer voorbij, tijd om weer normaal te doen! Daarom deel ik vandaag weer een makkelijke maaltijd met jullie, deze lekkere zuurkoolrolletjes met ham.

Al eerder vertelde ik dat ik vanaf vandaag weer back to normal ga, zoals jullie van me gewend zijn in januari. Het is tijd om weer even gezonder te eten en normaal te doen. Dus niet meer zoveel snoepen ;) Doe je mee? Hier lees je meer over de backtonormal challenge die we deze maand op Instagram doen.

Na de drukke decembermaand die helemaal in het teken stond van sinterklaas- en kerstrecepten vind ik het ook heerlijk dat we hier op de blog ook weer back to normal gaan. Je kunt weer lekkere makkelijke maaltijden verwachten, maaltijden die je ook na een dag werken nog op tafel kunt zetten.

Zuurkoolrolletjes met ham

Ik trap de maand af met deze lekkere zuurkoolrolletjes met ham. Als we zuurkool eten gaan we vaak voor deze ovenschotel die super lekker is, maar wel veel vlees bevat (rookworst, gehakt en spek). Deze keer wilde een iets gezonder recept met zuurkool eten en dus bedacht ik deze variant op de zuurkoolrolletjes.

Het is in feite een snelle zuurkoolstamppot verpakt in een plakje ham. Lekker op smaak gebracht met kerrie met stukjes ananas en rozijntjes.

Zuurkoolrolletjes met ham

40 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram zuurkool
  • snuf Kerrie
  • 3 ringen ananas
  • 2 eetlepels rozijntjes
  • 8 plakken ham
  • 50 gram geraspte kaas
  • zout en peper
  • olie of boter om in te vetten

Bereiding

  • Kook de aardappelen gaar, giet het kookvocht op en laat even uitstomen.
  • Verwarm de oven voor op 180 ° C en vet een ovenschaal in.
  • Laat de zuurkool goed uitlekken. Snijd de ananas in blokjes.
  • Stamp de aardappelen fijn, voeg een klein beetje van het kookvocht toe om het extra smeuïg te maken. Breng op smaak met zout, peper en kerrie en roer de zuurkool, ananas en rozijnen er door.
  • Verdeel de stamppot over de plakken ham en rol deze op. Leg de rollen ham in de ovenschaal en verdeel hierover de geraspte kaas.
  • Verwarm de zuurkoolrolletjes 15 minuten in de oven.
Pin dit recept
Afdrukken

af

adfs


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk