Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Kabeljauw met pesto, tomaatjes en mihoen

Het is alweer vrijdag, het weekend staat voor de deur. En vrijdag is vandaag een visdag! Deze snelle maaltijd van kabeljauw met pesto, tomaatjes en mihoen is een toppertje.

In de backtonormal eten we vandaag ook vis, en daarom leek het me leuk hier op de blog ook weer eens een visrecept te delen. Dat is namelijk alweer veel te lang geleden. Zo zonde, want het is zo lekker om regelmatig vis te eten.

Dit gerecht is een typisch gevalletje makkelijke maaltijd. Het is super snel klaar, en je hebt er niet veel voor nodig. Door het toevoegen van de pesto (lees hier hoe je deze zelf gemakkelijk maakt) is het extra lekker.

Kabeljauw met pesto en mihoen recept

Kabeljauw met pesto, tomaatjes en mihoen

Kabeljauw met pesto, tomaatjes en mihoen

30 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 grote paksoi grof gesneden
  • 3 theelepels groene pesto
  • 8 cherry tomaatjes gehalveerd
  • 100 gram mihoen
  • 2 verse kabeljauwfilets
  • zout en peper
  • olie om in te bakken

Bereiding

  • Fruit de ui aan in een koekenpan met olijfolie. Doe na een paar minuutjes de paksoi er bij en verwarm dit mee. Voeg 1 theelepel pesto toe en breng op smaak met zout en peper en verwarm dit mee samen met de tomaatjes.
  • Verwarm de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Dep de kabeljauw droog met keukenpapier, breng op smaak met zout en peper en bak het in een andere koekenpan met olijfolie aan 1 kant aan. Draai de kabeljauw na 3 minuten om en besmeer de bovenkant met pesto. Verwarm de kabeljauw zo nog 5 minuten tot de kabeljauw gaar is.
  • Serveer de mihoen met het paksoimengsel en de kabeljauw.

Kabeljauw met pesto recept

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. Karin 13 januari 2018 om 10:25

    Jummie! Ziet er heerlijk uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept