Kabeljauw met pesto, tomaatjes en mihoen

Het is alweer vrijdag, het weekend staat voor de deur. En vrijdag is vandaag een visdag! Deze snelle maaltijd van kabeljauw met pesto, tomaatjes en mihoen is een toppertje.

In de backtonormal eten we vandaag ook vis, en daarom leek het me leuk hier op de blog ook weer eens een visrecept te delen. Dat is namelijk alweer veel te lang geleden. Zo zonde, want het is zo lekker om regelmatig vis te eten.

Dit gerecht is een typisch gevalletje makkelijke maaltijd. Het is super snel klaar, en je hebt er niet veel voor nodig. Door het toevoegen van de pesto (lees hier hoe je deze zelf gemakkelijk maakt) is het extra lekker.

Kabeljauw met pesto en mihoen recept

Kabeljauw met pesto, tomaatjes en mihoen

Kabeljauw met pesto, tomaatjes en mihoen

30 minuten
2 personen

Ingrediënten

 • 1 ui gesnipperd
 • 1 grote paksoi grof gesneden
 • 3 theelepels groene pesto
 • 8 cherry tomaatjes gehalveerd
 • 100 gram mihoen
 • 2 verse kabeljauwfilets
 • zout en peper
 • olie om in te bakken

Bereiding

 • Fruit de ui aan in een koekenpan met olijfolie. Doe na een paar minuutjes de paksoi er bij en verwarm dit mee. Voeg 1 theelepel pesto toe en breng op smaak met zout en peper en verwarm dit mee samen met de tomaatjes.
 • Verwarm de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Dep de kabeljauw droog met keukenpapier, breng op smaak met zout en peper en bak het in een andere koekenpan met olijfolie aan 1 kant aan. Draai de kabeljauw na 3 minuten om en besmeer de bovenkant met pesto. Verwarm de kabeljauw zo nog 5 minuten tot de kabeljauw gaar is.
 • Serveer de mihoen met het paksoimengsel en de kabeljauw.
Pin dit recept
Afdrukken

Kabeljauw met pesto recept

(Visited 2 times, 1 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk