Falafel bowl

Vandaag deel ik geen uitgebreid recept, maar een kommetje met meerdere lekkere ingrediënten bij elkaar. Samen is dit een falafel bowl. Een kommetje boordevol gegrilde groenten.

Fafafel ken je waarschijnlijk als het gerecht tussen een lekker platbrood of een pitabroodje. Maar je kunt hier nog veel meer mee. Zo verwerkte ik het eerder in een wrap en een salade met couscous, en nu gaan we voor een falafel bowl.

Falafel bowl

De falafel bowl bestaat in dit geval uit verschillende gegrilde groenten. Uiteraard mogen falafelballetjes en hummus daar niet bij ontbreken. In dit geval ben ik gegaan voor een lekkere pompoenhummus (volgens dit recept), mijn favoriet.

Met deze bowl kun je lekker variëren. In dit geval vond ik het lekker om er pompoen bij te serveren, maar als pompoen niet in het seizoen is kun je deze ook vervangen door een andere groenten. Denk hierbij aan tomaatjes of aubergine. Of je laat de pompoen weg, en neemt bijvoorbeeld meer van de andere groenten die al in het recept worden gebruikt.

Falafelbowl herfst

Falafel bowl

15 minuten
+ 30 minuten
2 porties

Ingrediënten

 • halve courgette
 • 1 winterwortel
 • 100 gram pompoenblokjes
 • 1 paprika
 • komijnzaad
 • 10 falafelballetjes
 • 2 eetlepels kikkererwten
 • 4 eetlepels hummus
 • 2 eetlepels olijfolie
 • zout en peper
 • platbrood wrap of pitabroodje

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 • Snijd de courgette en wortel in partjes, de paprika in reepjes. Verdeel alle groenten over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout, peper en komijnzaad. Rooster de groenten 30 minuten in de oven, of tot de groenten mooi gaar zijn.
 • Bak in een koekenpan met een beetje olie de falafel aan.
 • Verdeel de groenten over twee kommetjes en doe ook de falafel er bij samen met de hummus. Scheur het platbrood, de wraps of het pitabroodje in stukken en doe dit ook bij de kom. Bestrooi tot slot met kikkererwten.
Pin dit recept
Afdrukken

falafelbowl met pompoen


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk