Ovenschotel met spitskool en aardappelen

Yes, tijd voor een lekker makkelijk maaltje. Deze dinsdag gaan we voor een ovenschotel met spitskool en aardappelen.

Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat dit recept mijn blog zou halen. Doordat de schotel er een beetje saai uitziet, de ovenschaal was gevallen (deze foto zie je binnenkort terug in de foodfoto’s ;)) en dit recept erg basis is had ik besloten dat ik dit recept niet zou publiceren.

Tot we aan tafel zaten, de borden leeg waren en ik daarna te horen kreeg: je hebt vandaag écht lekker gekookt! Zo’n compliment krijg ik niet vaak ,en ik moet toegeven dat ik het recept qua smaak ook erg lekker vond. Hierdoor haalde het recept toch de blog, bij deze!

Ovenschotel met spitskool en aardappelen

Het is een basis ovenschotel met aardappelpuree on top. Daaronder een mengsel van gewokte spitskool met ui en paprika op smaak gebracht met ketjap. En blokjes kip. Door de ketjap is het spitskoolmengsel lekker op smaak, en een beetje smeuïg. Wat een lekkere aanvulling is op de aardappelpuree.

Alles bij elkaar een prima maaltje, en heerlijke ovenschotel.

Op zoek naar een andere lekkere ovenschotel? Neem hier een kijkje!

Ovenschotel spitskool recept

Ovenschotel spitskool met aardappelen

30 minuten
+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen geschild en in blokjes
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 spitskool in reepjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 300 gam kipfilet in blokjes
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1,5 theelepel mosterd
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 30 gram boter in kleine blokjes
  • zout en peper
  • olie om in te bakken

Bereiding

  • Kook de aardappelen in 10 minuten gaar. Giet het kookvocht af, maar bewaar het wel en laat de aardappelen even uitstomen met de deksel van de pan.
  • Fruit de ui aan in olie. Voeg na een paar minuten de spitskool er bij en bak dit mee. Voeg na 5 minuten de paprika toe en laat dit 15 minuten bakken op medium vuur. Breng op smaak met zout, peper en de ketjap.
  • Bak ondertussen de kipblokjes in een andere koekenpan aan.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
  • Stamp de aardappelen fijn en voeg een beetje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met zout, peper en de mosterd. Roer dit goed door elkaar.
  • Roer de gebakken kipfilet door het spitskoolmengsel en verdeel dit over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover de aardappelpuree. Bestrooi met paneermeel en verdeel de blokjes roomboter er over.
  • Bak de schotel 25 minuten in de oven tot het er een goudbruin korstje ontstaat.
Pin dit recept
Afdrukken

Ovenschotel spitskool met kip


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
13 comments
  1. Lijkt mij erg lekker. Een winterse uitstraling.
    Maar wat als je geen aardappelpuree eet.
    Waar kan je dat door vervangen om een smaakvolle combinatie te krijgen?

  2. Lijkt me heel lekker behalve dan de kip, daar zijn we hier niet zo’n fan van ;-)
    Waarmee kun je die kip kunt vervangen zodat de schotel net zo lekker blijft?

    Groetjes, Monique

  3. Erg lekker! Heel smakelijk ook zal met savooiekool ook smaken denk ik. De paprika hoeft niet echt vind ik maar zal hem zeker vaker maken dank voor het recept

  4. Omdat ik een spitskool had gekregen ging ik metéén op zoek naar een recept; en stuitte dus op deze. Straks ga ik het dus maken en…. je leest m’m reaktie nog wel :-D

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk