Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Lasagne melanzane alla parmigiana

Van lasagne-recepten kunnen we er niet genoeg hebben toch? Vandaag heb ik een nieuw pareltje voor jullie, lasagne melanzane alla parmigiana.

Deze lasagne is een variatie op traditionele melanzane alla parmigiana. Dit is een laagjesgerecht met aubergine, tomatensaus, mozzarella en Parmezaan. Deze ingrediënten heb ik verwerkt in deze schotel.

Lasagne melanzane alla parmigiana

Naast de tomatensaus en de lasagne bladen heb ik de schotel ook opgebouwd met repen aubergine en courgette. Plus de mozzarella, parmezaan en basilicum maakt dit een heerlijke vegetarische lasagne.

Tip: houd je niet van aubergine? Vervang deze dan door een extra courgette.

Lasagne melanzane alla parmigiana recept

Lasagne melanzane alla parmigiana

30 minuten
+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram lasagnebladen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram tomatenblokjes
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 bol mozzarella
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 10 blaadjes basilicum
  • 8 Cherry tomaatjes gehalveerd
  • olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet de ovenschaal in.
  • Snijd of schaaf courgette en aubergine in plakken. Bak de plakken courgette en aubergine in een koekenpan met olie aan.
  • Snipper de ui en pers de knoflook, fruit dit aan in een andere koekenpan met olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe. Roer er een eetlepel olijfolie en snuf zout door en verwarm dit nog 5 minuten.
  • Snijd de mozzarella in plakken en de basilicum in stukjes.
  • Verdeel 1/3 van de tomatensaus over de bodem van de schaal. Beleg dit met lasagnebladen en beleg deze met de helft van de plakken courgette en aubergine. Vervolgens nog een laagje tomatensaus , lasagne en plakken groente. Verdeel hierover het laatste deel van de saus over beleg dit met de plakken mozzarella. Verdeel hierover de gehalveerde tomaatjes en bestrooi met basilicum en Parmezaan.
  • Zet de schotel in de oven en verwarm 30 minuten (of volg de aanwijzingen op de verpakking van de lasagnebladen). Serveer de Lasagne melanzane alla parmigiana direct uit de oven.

Lasagne melanzane alla parmigiana

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

  1. Marleen 5 februari 2018 om 06:57

    En de aubergine?

  2. Sierksma 5 februari 2018 om 13:15

    Zo te zien liggen er ook verse tomaten boven op de lasagne en dat staat niet in het recept.

  3. Tanja H. 6 februari 2018 om 00:53

    Mmm heerlijk recept, ik ben dol op alle ingrediënten. Hoe groot is de ovenschaal die je gebruikte? Ik kan dat altijd moeilijk schatten en ik wil net zo mooi uitkomen als jij :) @ Sierksma: Jawel, dat zijn de gehalveerde cherry tomaatjes

  4. anoniem 7 augustus 2019 om 21:29

    Heerlijk recept!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept