5x Hartige Taart – lekkere hartige taart recepten

Het is tijd om weer een lekker inspiratie artikeltje te delen. Deze keer zat ik 5x hartige taart voor jullie op een rijtje.

Ik ben gek op hartige taarten, we eten het regelmatig. Meestal als makkelijke maaltijd, en restjes zijn lekker bij de lunch. In een hartige taart kun je goed variëren met ingrediënten, zo is het iedere keer weer anders. En je kunt er lekker veel groenten in kwijt.

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie favoriete ingrediënten voor een hartige taart zijn. Dit zijn mijn favo-combinaties:

5x Hartige Taart

Met broccoli en kip

Dit is mijn all-time favorite hartige taart. Ik kan niet meer bijhouden hoe vaak ik deze al heb gemaakt. Iedere keer valt hij weer in de smaak. Wat mij betreft echt een must-make.

Van pompoen met spinazie en feta

Een lekkere herfst/winter combinatie met pompoen die nu ook nog zeker kan. De hartige taart is lauw-warm lekker maar koud ook, dat maakt de taart ook ideaal als lunchgerecht.

 

Rode biet met geitenkaas en tijm

Misschien moet je een beetje wennen aan deze combinatie van rode biet met geitenkaas en tijm. Maar het is echt een toppertje, die je een keer moet proberen. Houd je nou niet van geitenkaas? Vervang de kaas dan door bijvoorbeeld feta.

Courgette met wortel

Dit is een artikel uit de oude doos, uit 2012. Nog steeds maak ik hartige taarten volgens deze how to. En zelfs dit recept maken wij nog regelmatig precies zoals het in het artikel staat beschreven.

Dit recept is ook ideaal als je restjes groente wilt opmaken.

Bloemkool met bacon

Een andere topper is deze quiche van bloemkool met bacon. Met als extraatje rode paprika en tomaat. De quiche is heel mooi romig, zelfs de tweede keer nadat je hem in de vriezer hebt gewaard en weer opwarmt blijft hij smeuïg.

 

Tip: Hartige taart of quiche bewaren

Een hartige taart of quiche is goed geschikt om te bewaren en later weer op te warmen. Verpak de hartige taart of quiche per punt of portie en vries dit in. Haal het de ochtend of avond voor je het wilt eten uit de vriezer en laat het in de koelkast rustig ontdooien. Warm het restje op in de oven. 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
8 comments
      1. Maak em regelmatig, met pittige rookworst ipv het pepertje. Heb jouw recept op Pinterest op Pinterest opgeslagen en die wordt echt dagelijks door anderen gepind!

  1. Hoi,

    Een aantal hiervan heb ik al eens gemaakt, alleen moet ik binnenkort twee (liefst verschillende) meenemen voor een lunch. Opwarmen is er dan niet bij, welke zouden koud het lekkerst smaken denk je…? Of misschien weet je een andere combi die het koud goed doet? Bedankt vast!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk