Red velvet brownies
Eigenlijk doe ik niet aan Valentijn, maar dit jaar heb ik een uitzondering gemaakt. Ineens bedacht ik me namelijk dat het lekker zou zijn om rode brownies te maken, red velvet brownies. En die passen natuurlijk perfect bij Valentijn. Vandaar dat ik ze toch dit weekend al deel, zodat jullie...Red velvet brownies
Bewaren
Eigenlijk doe ik niet aan Valentijn, maar dit jaar heb ik een uitzondering gemaakt. Ineens bedacht ik me namelijk dat het lekker zou zijn om rode brownies te maken, red velvet brownies. En die passen natuurlijk perfect bij Valentijn. Vandaar dat ik ze toch dit weekend al deel, zodat jullie ze met Valentijnsdag kunnen maken voor je liefje. Of collega’s.
Red velvet brownies
Deze red velvet brownies zijn per-fect. Echt super lekker en (wat belangrijk is bij een brownie) mooi zacht van binnen. In plaats van pure chocolade heb ik witte chocolade gebruikt, al is hier door de rode kleurstof niets meer van te zien. Dit heeft natuurlijk wel invloed op de smaak, de brownies zijn iets zoeter dan je van ze gewend bent. (ga je aan de slag met de brownie, lees hieronder mijn tips ivm het kleuren)
De topping van roomkaas kun je weglaten. Echter is de bovenkant van de brownie door het bakken niet zo mooi rood gekleurd als de binnenkant. Om dat te verdoezelen is de topping ideaal, en het is ook nog eens erg lekker 🙂
Ga je aan de bak voor Valentijn? Dan moet je echt voor deze lekkere Red Velvet Brownies gaan.
Tip: gebruik een kleurstof op oliebasis, dit mengt goed met chocolade. Als je een kleurstof op waterbasis gebruikt kan dit de chocolade niet goed kleuren, het mengt niet met de vettige chocolade. Voeg een paar druppels flo-coat toe naast de kleurstof op waterbasis (ik gebruik die van het merk Americolor) dan mengt het wel.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze red velvet brownies
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een brownievorm met bakpapier.Stap 2
Smelt in een steelpannetje op laag vuur de chocolade samen met de roomboter. Roer dit regelmatig door en haal de pan van het vuur. Laat het mengsel even afkoelen.Stap 3
Klopt de eieren met de suiker en het zout schuimig. Roer het chocolademengsel er door.Stap 4
Voeg de rode kleurstof toe en roer dit goed door. Spatel hierna het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag.Stap 5
Verdeel het beslag over de bakvorm en bak de brownie 40 minuten in de oven. Laat de brownie 2 uur volledig afkoelen.Stap 6
Meng de roomkaas met poedersuiker en de vanille. Verdeel dit over de afgekoelde brownies en snijd de brownies hierna aan.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze red velvet brownies
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een brownievorm met bakpapier.Stap 2
Smelt in een steelpannetje op laag vuur de chocolade samen met de roomboter. Roer dit regelmatig door en haal de pan van het vuur. Laat het mengsel even afkoelen.Stap 3
Klopt de eieren met de suiker en het zout schuimig. Roer het chocolademengsel er door.Stap 4
Voeg de rode kleurstof toe en roer dit goed door. Spatel hierna het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag.Stap 5
Verdeel het beslag over de bakvorm en bak de brownie 40 minuten in de oven. Laat de brownie 2 uur volledig afkoelen.Stap 6
Meng de roomkaas met poedersuiker en de vanille. Verdeel dit over de afgekoelde brownies en snijd de brownies hierna aan.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
14 reacties
Anique
Ik heb het recept echt tot de letter gevolgd. Ik haal de brownies net na 40 min uit de oven en de bovenkant is donkerbruin en krokant, maar de binnenkant is nagenoeg vloeibaar.... heb ik toch iets verkeerd gedaan? Ik ben bang dat als ik hem langer doe, de buitenkant keihard wordt.
Astrid
Ik weet nooit goed welke roomkaas ik moet gebruiken is dat dan mon chou? Lijkt me exht heerlijk
Brenda Kookt
Als ik een monchoutaart maak, dan gebruik ik wel monchou. Maar bij dit soort recepten gebruik ik blanke roomkaas uit een kuipje, dat is minder stevig dan monchou
Elly
Hoi Brenda, ook mijn brownies zijn niet helder rood, zoals op de foto. Meer bruinrood..helaas. Heb Candy Colors gebruikt. 'n Heel cupje a 7 Gr. Had geen idee. Miste in het recept hoeveel kleurstof te gebruiken.
Brenda Kookt
Wat jammer Elly, het vervelende is dat het per kleurstof verschilt hoeveel je nodig hebt. Van Dr Oetker heb je de hele tube nodig, van Americolor had ik aan een paar druppeltjes genoeg. Voeg het toe en roer even goed en bepaal dan of je meer moet toevoegen.
Carla Van Maris
Hi Brenda, na het toevoegen van 25 gr cacao waren m’n brownies niet meer rood, maar gewoon bruin… ?
Helma
Ziet er weer lekker uit! Deze ingrediënten zijn voor de topping? 200 gram roomkaas 5 eetlepels poedersuiker 1 theelepel vanille Staat niets over in de bereiding.
Brenda Kookt
Klopt! Ik zie dat het laatste deel van de pagina is 'afgevallen' staat nu weer goed. Bedankt voor je reactie.
Ingrid
Hi Brenda in de beschrijving heb je het over zout?Heb ik iets gemist?
Marianne Stevens
Ik heb gehoord dat de kleurstof Americolor niet verkocht mag worden in Nederland in verband met verboden stofjes. Is jouw daar iets van bekend?
Brenda Kookt
Hi Marianne, nee hier is mij niets van bekend. Ja maakt me wel nieuwsgierig, ik ga er eens naar opzoek.