Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Red velvet brownies

Eigenlijk doe ik niet aan Valentijn, maar dit jaar heb ik een uitzondering gemaakt. Ineens bedacht ik me namelijk dat het lekker zou zijn om rode brownies te maken, red velvet brownies. En die passen natuurlijk perfect bij Valentijn. Vandaar dat ik ze toch dit weekend al deel, zodat jullie ze met Valentijnsdag kunnen maken voor je liefje. Of collega’s.

Red velvet brownies

Deze red velvet brownies zijn per-fect. Echt super lekker en (wat belangrijk is bij een brownie) mooi zacht van binnen. In plaats van pure chocolade heb ik witte chocolade gebruikt, al is hier door de rode kleurstof niets meer van te zien. Dit heeft natuurlijk wel invloed op de smaak, de brownies zijn iets zoeter dan je van ze gewend bent. (ga je aan de slag met de brownie, lees hieronder mijn tips ivm het kleuren)

De topping van roomkaas kun je weglaten. Echter is de bovenkant van de brownie door het bakken niet zo mooi rood gekleurd als de binnenkant. Om dat te verdoezelen is de topping ideaal, en het is ook nog eens erg lekker :)

Ga je aan de bak voor Valentijn? Dan moet je echt voor deze lekkere Red Velvet Brownies gaan.

Red velvet brownies recept

 

Red velvet brownies

20 minuten
+ 40 minuten
16 stuks

Ingrediënten

  • 175 gram witte chocolade
  • 200 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • rode kleurstof zie tips
  • 25 gram cacaopoeder
  • 200 gram roomkaas
  • 5 eetlepels poedersuiker
  • 1 theelepel vanille
  • *Extra benodigd: brownievorm van 21x21 cm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een brownievorm met bakpapier.
  • Smelt in een steelpannetje op laag vuur de chocolade samen met de roomboter. Roer dit regelmatig door en haal de pan van het vuur. Laat het mengsel even afkoelen.
  • Klopt de eieren met de suiker en het zout schuimig. Roer het chocolademengsel er door.
  • Voeg de rode kleurstof toe en roer dit goed door. Spatel hierna het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de bakvorm en bak de brownie 40 minuten in de oven. Laat de brownie 2 uur volledig afkoelen.
  • Meng de roomkaas met poedersuiker en de vanille. Verdeel dit over de afgekoelde brownies en snijd de brownies hierna aan.

Tip: gebruik een kleurstof op oliebasis, dit mengt goed met chocolade. Als je een kleurstof op waterbasis gebruikt kan dit de chocolade niet goed kleuren, het mengt niet met de vettige chocolade. Voeg een paar druppels flo-coat toe naast de kleurstof op waterbasis (ik gebruik die van het merk Americolor) dan mengt het wel. 

Red velvet brownies

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

14 Reacties

  1. Marianne Stevens 11 februari 2018 om 13:31

    Ik heb gehoord dat de kleurstof Americolor niet verkocht mag worden in Nederland in verband met verboden stofjes. Is jouw daar iets van bekend?

    1. Brenda Kookt 12 februari 2018 om 13:58

      Hi Marianne, nee hier is mij niets van bekend. Ja maakt me wel nieuwsgierig, ik ga er eens naar opzoek.

  2. Ingrid 12 februari 2018 om 19:38

    Hi Brenda

    in de beschrijving heb je het over zout?Heb ik iets gemist?

  3. Helma 14 februari 2018 om 07:41

    Ziet er weer lekker uit! Deze ingrediënten zijn voor de topping?
    200 gram roomkaas
    5 eetlepels poedersuiker
    1 theelepel vanille
    Staat niets over in de bereiding.

    1. Brenda Kookt 14 februari 2018 om 09:19

      Klopt! Ik zie dat het laatste deel van de pagina is ‘afgevallen’ staat nu weer goed. Bedankt voor je reactie.

  4. Carla Van Maris 16 februari 2018 om 08:15

    Hi Brenda, na het toevoegen van 25 gr cacao waren m’n brownies niet meer rood, maar gewoon bruin… ?

  5. Elly 24 februari 2018 om 13:14

    Hoi Brenda, ook mijn brownies zijn niet helder rood, zoals op de foto. Meer bruinrood..helaas. Heb Candy Colors gebruikt. ‘n Heel cupje a 7 Gr. Had geen idee. Miste in het recept hoeveel kleurstof te gebruiken.

    1. Brenda Kookt 24 februari 2018 om 19:09

      Wat jammer Elly, het vervelende is dat het per kleurstof verschilt hoeveel je nodig hebt.
      Van Dr Oetker heb je de hele tube nodig, van Americolor had ik aan een paar druppeltjes genoeg. Voeg het toe en roer even goed en bepaal dan of je meer moet toevoegen.

      1. Roos 24 december 2019 om 16:15

        Hele tube dokter oetker erin gedaan. En niet 1 spoor van rood meer te bekennen na de cacao. Gewoon bruine brownie geworden.
        Kan niet geloven dat jou brownie zo vel rood is na de cacao er in??

        1. Brenda Kookt 25 december 2019 om 11:20

          Is de kleurstof op oliebasis? Zie mijn tips.
          En heb je witte chocolade gebruikt zoals in het recept?

  6. Astrid 14 februari 2019 om 12:07

    Ik weet nooit goed welke roomkaas ik moet gebruiken is dat dan mon chou? Lijkt me exht heerlijk

    1. Brenda Kookt 18 februari 2019 om 08:16

      Als ik een monchoutaart maak, dan gebruik ik wel monchou. Maar bij dit soort recepten gebruik ik blanke roomkaas uit een kuipje, dat is minder stevig dan monchou

      1. Astrid Molenaar 18 februari 2019 om 10:11

        Dank je wel.

  7. Anique 8 maart 2019 om 17:34

    Ik heb het recept echt tot de letter gevolgd. Ik haal de brownies net na 40 min uit de oven en de bovenkant is donkerbruin en krokant, maar de binnenkant is nagenoeg vloeibaar…. heb ik toch iets verkeerd gedaan? Ik ben bang dat als ik hem langer doe, de buitenkant keihard wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept