Red velvet brownies

Eigenlijk doe ik niet aan Valentijn, maar dit jaar heb ik een uitzondering gemaakt. Ineens bedacht ik me namelijk dat het lekker zou zijn om rode brownies te maken, red velvet brownies. En die passen natuurlijk perfect bij Valentijn. Vandaar dat ik ze toch dit weekend al deel, zodat jullie ze met Valentijnsdag kunnen maken voor je liefje. Of collega’s.

Red velvet brownies

Deze red velvet brownies zijn per-fect. Echt super lekker en (wat belangrijk is bij een brownie) mooi zacht van binnen. In plaats van pure chocolade heb ik witte chocolade gebruikt, al is hier door de rode kleurstof niets meer van te zien. Dit heeft natuurlijk wel invloed op de smaak, de brownies zijn iets zoeter dan je van ze gewend bent. (ga je aan de slag met de brownie, lees hieronder mijn tips ivm het kleuren)

De topping van roomkaas kun je weglaten. Echter is de bovenkant van de brownie door het bakken niet zo mooi rood gekleurd als de binnenkant. Om dat te verdoezelen is de topping ideaal, en het is ook nog eens erg lekker :)

Ga je aan de bak voor Valentijn? Dan moet je echt voor deze lekkere Red Velvet Brownies gaan.

Red velvet brownies recept

 

Red velvet brownies

20 minuten
+ 40 minuten
16 stuks

Ingrediënten

  • 175 gram witte chocolade
  • 200 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • rode kleurstof zie tips
  • 25 gram cacaopoeder
  • 200 gram roomkaas
  • 5 eetlepels poedersuiker
  • 1 theelepel vanille
  • *Extra benodigd: brownievorm van 21x21 cm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een brownievorm met bakpapier.
  • Smelt in een steelpannetje op laag vuur de chocolade samen met de roomboter. Roer dit regelmatig door en haal de pan van het vuur. Laat het mengsel even afkoelen.
  • Klopt de eieren met de suiker en het zout schuimig. Roer het chocolademengsel er door.
  • Voeg de rode kleurstof toe en roer dit goed door. Spatel hierna het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de bakvorm en bak de brownie 40 minuten in de oven. Laat de brownie 2 uur volledig afkoelen.
  • Meng de roomkaas met poedersuiker en de vanille. Verdeel dit over de afgekoelde brownies en snijd de brownies hierna aan.
Pin dit recept
Afdrukken

Tip: gebruik een kleurstof op oliebasis, dit mengt goed met chocolade. Als je een kleurstof op waterbasis gebruikt kan dit de chocolade niet goed kleuren, het mengt niet met de vettige chocolade. Voeg een paar druppels flo-coat toe naast de kleurstof op waterbasis (ik gebruik die van het merk Americolor) dan mengt het wel. 

Red velvet brownies

(Visited 43 times, 5 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
14 comments
  1. Ik heb gehoord dat de kleurstof Americolor niet verkocht mag worden in Nederland in verband met verboden stofjes. Is jouw daar iets van bekend?

  2. Ziet er weer lekker uit! Deze ingrediënten zijn voor de topping?
    200 gram roomkaas
    5 eetlepels poedersuiker
    1 theelepel vanille
    Staat niets over in de bereiding.

  3. Hoi Brenda, ook mijn brownies zijn niet helder rood, zoals op de foto. Meer bruinrood..helaas. Heb Candy Colors gebruikt. ‘n Heel cupje a 7 Gr. Had geen idee. Miste in het recept hoeveel kleurstof te gebruiken.

    1. Wat jammer Elly, het vervelende is dat het per kleurstof verschilt hoeveel je nodig hebt.
      Van Dr Oetker heb je de hele tube nodig, van Americolor had ik aan een paar druppeltjes genoeg. Voeg het toe en roer even goed en bepaal dan of je meer moet toevoegen.

      1. Hele tube dokter oetker erin gedaan. En niet 1 spoor van rood meer te bekennen na de cacao. Gewoon bruine brownie geworden.
        Kan niet geloven dat jou brownie zo vel rood is na de cacao er in??

  4. Ik heb het recept echt tot de letter gevolgd. Ik haal de brownies net na 40 min uit de oven en de bovenkant is donkerbruin en krokant, maar de binnenkant is nagenoeg vloeibaar…. heb ik toch iets verkeerd gedaan? Ik ben bang dat als ik hem langer doe, de buitenkant keihard wordt.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk