Vegetarische witlofstamppot met appel en rozijnen

Met de frisse temperaturen van de afgelopen week heb ik echt trek in stamppot. Met boerenkoolstamppot en andijviestamppot maak je mij ontzettend blij. Maar het is wel een beetje standaard. Daarom maakte ik vorige week een vegetarische witlofstamppot. Dat is weer eens wat anders.

Vegetarische witlofstamppot met appel en rozijnen

En dat is het echt, want meestal als we witlof eten ga ik voor een variant met ham en kaas (zoals deze ovenschotel). Daarom heb ik de ham en Hollandse kaas deze keer expres niet toegevoegd.

Wel heb ik blokjes appel, rozijntjes en geitenkaas toegevoegd aan de witlofstamppot. Ik weet dat niet iedereen van geitenkaas houdt. Al moet ik zeggen dat de personen bij mij aan tafel niet eens door hadden dat er geitenkaas in de stamppot zat, ze vonden het heerlijk.

Tip: houd je niet zo van geitenkaas? Gebruik een zachte neutrale geitenkaas of vervang dit door bijvoorbeeld feta.

Vegetarische witlofstamppot met appel en rozijnen

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen geschild en in blokjes
  • 4 grote stronken witlof in parten
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 1 appel in blokjes
  • 2 eetlepels rozijntjes
  • 60 gram geitenkaas naturel

Bereiding

  • Breng de aardappelen in een pan met water aan de kook en kook ze in 15 minuten gaar.
  • Verwijder eventueel de bittere kern van de witlof. Kook de witlof in ruim water in 8 minuten gaar.
  • Giet de gekookte aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en roer 1/3 van het kookvocht erdoor. Breng op smaak met zout , peper en mosterd. Roer alles goed door elkaar.
  • Roer de witlof, blokjes appel en rozijntjes door de stamppot en verbrokkel tot slot de geitenkaas over de witlofstamppot.
Pin dit recept
Afdrukken

(Visited 14 times, 1 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments
  1. Hoi Brenda,
    Lijkt me lekker! Ik vind alleen mosterd echt niet lekker, heb je een tip voor wat er in plaats van mosterd doorheen zou kunnen?
    Groetjes,
    Jolanda

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk