Kipcocktail met mango en sinaasappel

Vandaag deel ik een lekker fruitig (paas)gerechtje.Een kipcocktail met mango en sinaasappel.

Kipcocktail. Dat klinkt ontzettend old school. Alsof we terug zijn in de ’90’s. Maar ik vind dat het ook anno 2018 mag. Mits je er een heel erg lekker gerechtje van maakt zoals ik bij deze heb gedaan.

Kipcocktail met mango en sinaasappel

Door de mango en sinaasappel is het een heerlijk fruitig (en echt zomers) gerechtje geworden. Lekker met romige avocado, frisse kipfilet, en stukje krokant gebakken spek. Een klein beetje cocktailsaus maakt het af.

Een klein gerechtje als deze doet het goed als lekker fris hapje bij de paasbrunch, maar is ook lekker als zonnig voorgerecht later in het jaar.

Kipcocktail met mango

Kipcocktail

25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 8 plakjes gerookte kipfilet
  • plukje ijsbergsla
  • 50 gram spekreepjes
  • halve avocado
  • halve mango
  • halve sinaasappel of mineola
  • 75 ml mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup

Bereiding

  • Bak de spekjes in een droge koekenpan (zonder boter of olie) krokant.
  • Snijd de avocado in blokjes, samen met de mango. Schil de sinaasappel en snijd de partjes uit tussen de vliesjes. Snijd dit in kleinere stukjes.
  • Meng de mayonaise met de ketchup, roer dit goed door.
  • Halveer de plakjes kipfilet en rol deze op.
  • Verdeel een klein beetje van de sla over de bodem van de glaasjes. Verdeel hierover een theelepeltje van de cocktail-saus. Verdeel hierover de kipfilet, blokjes mango en avocado en sinaasappel. Bestrooi met de spekreepjes en maak het af met een lepeltje van de cocktail-saus.
Pin dit recept
Afdrukken

Kipcocktail met mango


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk