Ga naar de inhoud

Kipcocktail met mango en sinaasappel

Vandaag deel ik een lekker fruitig (paas)gerechtje.Een kipcocktail met mango en sinaasappel. Kipcocktail. Dat klinkt ontzettend old school. Alsof we terug zijn in de ’90’s. Maar ik vind dat het ook anno 2018 mag. Mits je er een heel erg lekker gerechtje van maakt zoals ik bij deze heb gedaan....
25 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Kipcocktail met mango en sinaasappel

Vandaag deel ik een lekker fruitig (paas)gerechtje.Een kipcocktail met mango en sinaasappel.

Kipcocktail. Dat klinkt ontzettend old school. Alsof we terug zijn in de ’90’s. Maar ik vind dat het ook anno 2018 mag. Mits je er een heel erg lekker gerechtje van maakt zoals ik bij deze heb gedaan.

Kipcocktail met mango en sinaasappel

Door de mango en sinaasappel is het een heerlijk fruitig (en echt zomers) gerechtje geworden. Lekker met romige avocado, frisse kipfilet, en stukje krokant gebakken spek. Een klein beetje cocktailsaus maakt het af.

Een klein gerechtje als deze doet het goed als lekker fris hapje bij de paasbrunch, maar is ook lekker als zonnig voorgerecht later in het jaar.

Kipcocktail met mango

Kipcocktail met mango

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kipcocktail met mango en sinaasappel

Voorbereiding: 25 minuten
Stap 1
Bak de spekjes in een droge koekenpan (zonder boter of olie) krokant.
2
Stap 2
Snijd de avocado in blokjes, samen met de mango. Schil de sinaasappel en snijd de partjes uit tussen de vliesjes. Snijd dit in kleinere stukjes.
3
Stap 3
Meng de mayonaise met de ketchup, roer dit goed door.
4
Stap 4
Halveer de plakjes kipfilet en rol deze op.
5
Stap 5
Verdeel een klein beetje van de sla over de bodem van de glaasjes. Verdeel hierover een theelepeltje van de cocktail-saus. Verdeel hierover de kipfilet, blokjes mango en avocado en sinaasappel. Bestrooi met de spekreepjes en maak het af met een lepeltje van de cocktail-saus.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Romige pasta met asperge en pesto
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Eton mess met lemoncurd

1 reactie

angelina

super lekker!! een succes met pasen!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op