Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Kipcocktail met mango en sinaasappel

Vandaag deel ik een lekker fruitig (paas)gerechtje.Een kipcocktail met mango en sinaasappel.

Kipcocktail. Dat klinkt ontzettend old school. Alsof we terug zijn in de ’90’s. Maar ik vind dat het ook anno 2018 mag. Mits je er een heel erg lekker gerechtje van maakt zoals ik bij deze heb gedaan.

Kipcocktail met mango en sinaasappel

Door de mango en sinaasappel is het een heerlijk fruitig (en echt zomers) gerechtje geworden. Lekker met romige avocado, frisse kipfilet, en stukje krokant gebakken spek. Een klein beetje cocktailsaus maakt het af.

Een klein gerechtje als deze doet het goed als lekker fris hapje bij de paasbrunch, maar is ook lekker als zonnig voorgerecht later in het jaar.

Kipcocktail met mango

Kipcocktail

25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 8 plakjes gerookte kipfilet
  • plukje ijsbergsla
  • 50 gram spekreepjes
  • halve avocado
  • halve mango
  • halve sinaasappel of mineola
  • 75 ml mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup

Bereiding

  • Bak de spekjes in een droge koekenpan (zonder boter of olie) krokant.
  • Snijd de avocado in blokjes, samen met de mango. Schil de sinaasappel en snijd de partjes uit tussen de vliesjes. Snijd dit in kleinere stukjes.
  • Meng de mayonaise met de ketchup, roer dit goed door.
  • Halveer de plakjes kipfilet en rol deze op.
  • Verdeel een klein beetje van de sla over de bodem van de glaasjes. Verdeel hierover een theelepeltje van de cocktail-saus. Verdeel hierover de kipfilet, blokjes mango en avocado en sinaasappel. Bestrooi met de spekreepjes en maak het af met een lepeltje van de cocktail-saus.

Kipcocktail met mango

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. angelina 25 april 2019 om 11:32

    super lekker!! een succes met pasen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept