Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Paasnestjes van pavlova met lemon curd | VIDEO

Er staat weer een paasvideo voor jullie klaar. Deze keer gaan we voor zoet! Ik maak paasnestjes van pavlova. Al kun je het ook gebakken eitjes noemen ;) Lekker met lemon curd en verse frambozen, of chocolade paaseitjes.

Paasnestjes van pavlova met lemon curd

Klik hier om zelf lemon curd te maken, en bekijk hier het overzicht van de lekkerste paasrecepten.

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

Paasnestjes van pavlova

Paasnestjes van pavlova | VIDEO

30 minuten
+ 2 uur
6 -8 stuks

Ingrediënten

  • 2 Eiwitten
  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 60 gram poedersuiker
  • 1 theelepels lemon curd
  • paaseitjes ter garnering
  • verse Frambozen ter garnering

Bereiding

  • Zorg ervoor dat de kom, garde en spatels die je gebruikt vetvrij zijn. Maak het bijvoorbeeld vetvrij met een keukenpapiertje met citroensap.
  • Klop de eiwitten en kristalsuiker op, tot er stevige pieken ontstaan. Dit kan best even duren. Spatel hierna de poedersuiker door het schuim heen.
  • Teken op het bakpapier cirkels met een diameter van 5 a 6 cm. Leg het bakpapier op omgekeerd op de bakplaat.
  • Verwarm de oven voor op 100 °C.
  • Schep het schuim in een spuitzak of plasticzak. Spuit het schuim in nestjes op de cirkels op het bakpapier. Gebruik eventueel een lepel om een kuiltje in het schuim te maken.
  • Bak het schuim 2 uur op 100 °C in de oven. Laat het schuim afkoelen voor je het verder verwerkt.
  • Lepel een theelepeltje lemon curd op de pavlova nestjes en beleg dit met verse framboosjes of paaseitjes.

Paasnestjes van pavlova

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept