Kip gevuld met brie, spek en pesto

Aan dit ‘gerecht’ heb ik goede herinneringen, maar ook minder goede. Kip gevuld met brie. (en pesto en omwikkeld in spek)

Toen ik (bijna 11 jaar geleden) voor het eerst met Joost uiteten ging bestelde ik dit. Kip gevuld met brie. Het etentje was top (niet voor niets zijn we nog samen ;)) maar het kippetje was me wel een beetje te machtig. Het was zo veel (en ik was natuurlijk een beetje zenuwachtig) dat ik meer dan de helft niet op kreeg.

Kip gevuld met brie

Toch maak ik zo nu en dan nog stukje kip gevuld met brie. Het is gewoon té lekker. Mijn advies: maak de porties niet te groot. Want de spek, die het juist extra lekker maakt zorg er samen met de brie voor dat het een machtig gerechtje is.

Gevulde kip met brie en spek

Kip gevuld met brie

30 minuten
4 stuks

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 4 plakjes brie
  • 2 theelepels groene pesto
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • zout en peper
  • boter om in te bakken

Bereiding

  • Snijd de kip in de lengte door en besmeer dit met een beetje van de pesto. Beleg de kip met brie en vouw hem hierna weer dicht. Omwikkel de gevulde kipfilet met ontbijtspek.
  • Verwarm olie of boter ineen koekenpan en bak de gevulde kipfilet hierin rondom aan. Tot het spek goudbruin en krokant is, de kipfilet gaar en de brie gesmolten is.
  • Serveer de kipfilet direct uit de pan.
Pin dit recept
Afdrukken

Gevulde kip met brie en spek


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments
  1. Heb dit net gemaakt en oh, wat was het lekker! Vergat bijna de pesto, maar daar kwam ik op tijd achter. Bedankt voor het recept!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk