Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Rijst met honing-citroenkip en groenten (plus meal prep tips)


Vandaag deel ik een makkelijke maaltijd van rijst met honing-citroenkip, en daarbij geef ik je een paar handige meal prep tips. Tips om vooraf te koken en je eten te bewaren. Zo kun je ook vers en gezond eten als je niet zoveel tijd hebt.

Spaar nu voor Tefal vershoudbakjes en Alpina messenset

Ik ben gek op spullen die van pas komen in de keuken, ik kan er niet genoeg van hebben. Mijn vriend en volle keukenkasten kunnen dat beamen. Zo heb ik nooit genoeg vershoudbakjes, die komen altijd van pas.

DekaMarkt heeft nu (na de Artis-actie van vorige maand) weer een hele leuke actie. Met de aandachtszegels die je vanaf zondag 1 april ontvangt spaar je voor Tefal vershoudbakjes of een Alpina messenset. Bij een volle spaarkaart met een kleine bijbetaling kun je een van de bakjes of een Alpina mes uitkiezen. De actie loopt tot zaterdag 7 juli 2018.

Rijst met honing citroen kip en groenten

Het fijne aan de Tefal bakjes is dat de deksel (dankzij de clips aan de zijkant) super goed sluit. Je kunt het bakje zelfs op zijn kop houden met bijvoorbeeld pastasaus erin, hij lekt niet. Naast de rechthoekige Tefal vershoudbakjes is er ook een yoghurtbox (met handig apart vakje voor je muesli), brunchbox en een saladebox verkrijgbaar. Super handig als je eten mee neemt naar school of werk. Vooral in de zomer komen deze bakjes voor mij heel goed van pas, als we met familie of vrienden gaan varen vind ik het altijd leuk om wat lekkers te maken. In deze bakjes kan ik dit goed meenemen.

Van de Alpina messenset zijn de groentemes (deze kun je werkelijk overal voor gebruiken) en het koksmes bij mij favoriet. Deze gebruik ik het meeste in de keuken. (beide is hierboven op de foto afgebeeld)

Rijst met honing-citroenkip en groenten

Pasta- en rijstgerechten zijn goed geschikt om vooraf te maken en te bewaren in een bakje in de koelkast. Ik heb een heerlijke honing-citroenkip gemaakt welke ik serveer met gekookte rijst en verse groenten. De saus die over is gooi je niet weg, deze serveer je bij de rijst.

Snel door naar het recept, daarna geef ik je een paar handige meal prep tips. En laat ik zien hoe je dit gerecht de volgende dag prima kunt meenemen als lunch, en hier een extra twist aan geeft.

Rijst met honing citroen kip en groenten

Rijst met honing-citroenkip en groenten (plus meal prep tips)

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 300 gram witte rijst ik nam basmati rijst
 • 2 kipfilets in blokjes
 • 1 broccoli in roosjes
 • 200 gram sperziebonen of haricoverts uiteinden verwijderd
 • 1 winter wortel geschild en in plakjes
 • 2 stengels lente ui in ringen
 • 250 ml kippenbouillon bijvoorbeeld van een blokje
 • 60 ml ananassiroop bijvoorbeeld uit blik
 • sap van 1 citroen
 • 60 ml honing
 • 1 eetlepel sojasaus
 • 1 eetlepel appelazijn
 • 3 teentjes knoflook geperst
 • 1 eetlepel maïzena
 • zout en peper
 • olie of boter om in te bakken

Bereiding

 • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
 • Breng de blokjes kip op smaak met zout en peper en bak dit in een koekenpan met olie of boter rondom aan.
 • Kook de roosjes broccoli, sperziebonen en schijfjes wortel beetgaar in ruim water.
 • Verwarm in een grote koekenpan de kippenbouillon met de siroop van de ananas, citroensap, honing, sojasaus, appelazijn, knoflook en maïzena. Roer goed door en breng dit aan de kook. Laat het karamelliseren en licht inkoken, tot het gehalveerd is in hoeveelheid. Roer de kip door de saus.
 • Serveer de rijst met de groenten en kip met zoete saus. Maak het af met de ringen lente ui.

Rijst met honing citroen kip en groenten

Meal prep tips

Bij het meal preppen kun je het eten alvast klaarmaken en daarna in bakjes bewaren, maar je kunt bijvoorbeeld ook groenten alvast snijden en het in bakjes bewaren. Dankzij de speciale rand in de deksel van de Tefal vershoudbakjes blijven de producten in de bakjes zeker een paar dagen lekker vers. De bakjes zijn ook lekvrij, dus geschikt om mee te nemen naar school of kantoor.

Dit gerecht leent zich goed om te meal preppen, om van te voren te maken. Bewaar in bakjes in de koelkast, zo blijft het zeker 2 tot 3 dagen vers. Je kunt deze maaltijd ook prima koud eten of opwarmen in wok of koekenpan, magnetron of stoomoven.

Zelfde gerecht als lunch, maar dan net even anders

De volgende dag kun je dit gerecht prima als lunch eten. Daar heb je geen extra ingrediënten voor nodig. Wil je de volgende dag liever iets eten dat net even anders is? Eet het gerecht in een tortilla wrap, en voeg de ananas die in de siroop zat toe.

Is de rijst op of wil je iets anders? Kook dan pasta en serveer dit (eventueel met tomatensaus) samen met de groenten en de kip.

Dit artikel is een samenwerking met DekaMarkt, lees mijn disclaimer.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

 1. Riny 4 april 2018 om 10:45

  Wat een super recept Brenda.
  Dankjewel…
  Jammer dat we hier in delft geen deka markt hebben. Kan dus geen zegeltjes sparen.
  Zou ontzettend graag de bakjes en het mes willen hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept