Broodje visshoarma

Het is alweer te lang geleden dat ik er een vrijdag visdag ingegooid heb. De hoogste tijd om dat vandaag weer eens te doen. Ik ga voor een broodje shoarma met vis, we maken er namelijk visshoarma van.

Ik ben gek op shoarma. ‘Vroeger’ wilde ik dit altijd eten als ik jarig was, dat zegt wel hoe lekker ik het vind toch? Tegenwoordig eet ik een broodje shoarma het liefst met kip, maar het leek me leuk hier eens mee te experimenteren en het met vis te maken. Het resultaat van de visshoarma deel ik bij deze met jullie. Het is ontzettend goed gelukt, een lekkere afwisseling.

 

visshoarma recept kabeljauw

Broodje visshoarma

Shoarmakruiden zijn tegenwoordig overal verkrijgbaar, zelfs bij de supermarkt. Maar je kunt het ook zelf maken, een paar weken geleden deelde ik hier mijn recept met jullie. Het kruidenmengsel kun je natuurlijk voor van alles gebruiken, niet alleen lekker met kip maar ook bijvoorbeeld met zoete aardappel (voor een vega(n) variant) en met vis zoals ik hier gedaan heb.

Voor de visshoarma gebruikte ik verse kabeljauw. De kabeljauw neemt de kruiden goed op, en is zo mals dat je het maar kort hoeft te bakken. Samen met een ui, paprika en champignons ontstaat er een lekker mengsel dat super lekker is tussen een pitabroodje. Net als het echte recept ;)

visshoarma recept kabeljauw

Broodje visshoarma

+ 25 minuten
4 broodjes

Ingrediënten

 • 300 gram verse kabeljauwfilet
 • 2 theelepels shoarmakruiden
 • 1 ui
 • 1 rode paprika
 • 125 gram champignons
 • olijfolie om in te bakken
 • 4 pita broodjes
 • 2 handjes sla
 • knoflooksaus

Bereiding

 • Snijd de vis in grove stukken. Roer de shoarmakruiden erdoor met een eetlepel olijfolie. Laat dit even staan.
 • Snipper ondertussen de ui, snijd de paprika in repen en de champignons in plakjes. Doe een beetje olie in de pan en bak de groenten hierin aan.
 • Doe na 10 minuten de kabeljauw bij de groente en bak dit 5 minuten mee. Roer tussendoor om zodat de kabeljauw rondom gaar is.
 • Verwarm de pitabroodjes in broodrooster of oven. Snijd ze open en verdeel er een beetje van de sla in. Vul de broodjes met het visshoarma mengsel en doe er tot slot een beetje knoflooksaus op als je dat lekker vindt.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments
 1. Ik werk in een viswinkel in Alkmaar,, en ik heb vis shoarma al een paar jaar geleden bedacht. Helaas is het een beetje verwaterd. Klanten waren zeker enthousiast en ga het zeker weer op de kaart zetten. Erg lekker zeker voor mensen die geen vlees eten.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk