Whisky cocktailsaus

Een receptje uit de oude doos, het archief van mijn moeder. Vroeger was deze whisky cocktailsaus bij ons thuis niet aan te slepen.

Als we gingen gourmetten stonden er twee grote kommen met whisky cocktailsaus op tafel. We dronken het bijna, zo lekker vonden we het. Lekker bij het vlees, maar ook om een stokbroodje in te dippen. En niet alleen met de gourmet (of barbecue) kwam de cocktailsaus van pas. Met kerst mocht de zalmcocktail, met extra veel van deze saus niet ontbreken.

Nog steeds vinden we dit stiekem super lekker. En wat mij betreft is deze zelfgemaakte versie de aller lekkerste. Geen saus uit een potje kan hier aan tippen.

Ik maakte een eigen versie op de zalmcocktail, klik hier om deze te bekijken.

Whisky cocktailsaus

Aangezien het barbecue seizoen er weer aan komt leek het me leuk dit recept met jullie te delen.

We bereiden de whisky cocktailsaus met Zaanse mayonaise en mengen de ingrediënten met elkaar door middel van de staafmixer. Hierdoor wordt de saus extra luchtig.

In een afgesloten pot kun je de saus in de koelkast zeker 2 weken bewaren.

Whiskey cocktailsaus recept

Whiskey cocktailsaus

15 minuten
300 ml

Ingrediënten

  • 300 ml mayonaise
  • 4 eetlepels ketchup
  • 1 theelepel whisky

Bereiding

  • Doe de mayonaise samen met de ketchup en whisky in de beker van de staafmixer.
  • Zet de staafmixer er op en meng goed door zodat er een luchtige licht roze saus ontstaat. Proef en voeg eventueel een beetje extra ketchup of mayo toe als de saus te licht of de donker is.
  • Serveer de saus bij een barbecue, gourmet, zalmcocktail, kipcocktail en alle andere dingen waar je dit lekker bij vindt.
Pin dit recept
Afdrukken

Whiskey cocktailsaus maken


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments
  1. Hallo Brenda, ook bij ons is de cocktailsaus van mijn moeder onmisbaar! volgens dit recept voeg ik mosterd, peper en wat citroensap toe. Probeer maar eens, krijgt ie iets meer pit.

  2. Als je niet zo houdt van de smaak van whisky of het niet in huis hebt, cocktailsaus is ook heel lekker met wodka of zelfs met (droge) sherry. Brenda gebruikt 1 theelepel drank, maar hier kun je naar eigen smaak mee experimenteren. Ik vind het lekker om er wat meer in te doen.
    En, geloof me, het is een fluitje van een cent en er kan geen flesje tegenop.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk