Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Green Lizzard – Mocktail met munt en limoen

Vrijdag, bijna weekend! En in het weekend hebben we wel iets lekkers verdiend toch? Vandaag geen recept om te eten, maar een lekker verfrissend drankje. Een mocktail! Deze green lizzard is een alcoholvrije cocktail met munt, limoen en komkommer. Een soort alcoholvrije Mojito. Lekker!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik vooral op mooie zonnige dagen een wijntje of ander drankje met alcohol soms wel mis. Gelukkig zijn er tegenwoordig meer dan genoeg alcoholvrije alternatieven. Ik ga zelf meestal groene ijsthee (op dit moment mijn favoriet), bruisend water met citroen, een 0% Jillz of biertje. Maar je kunt er ook iets meer werk van maken en een mocktail op tafel zetten.

Green lizzard mocktail

Green Lizzard – Mocktail met munt en limoen

Ik ben zelf geen held die ingrediënten gaat mengen en talloze mocktails samenstelt. Ik kom niet verder dan vlierbloesemsiroop met citroen of munt (wel erg lekker trouwens!). Maar gelukkig hoeft dat ook niet, want The Holy Kauw Company heeft de oplossing: Limonade. Een boek boordevol alcoholvrije drankjes voor volwassenen.

In Limonade vind je meer dan 50 recepten voor alcoholvrije drankjes. Van siroop tot mocktail, ijsthee en shrub. Frisse drankjes, zoet en hartig. Je vindt het allemaal in dit boek. Klik hier voor meer informatie, en om het boek te bestellen via bol.

Toen vorige week op een zonnige dag Limonade doorbladerde kreeg ik direct dorst. En dus ging ik aan de slag. Deze green lizzard lijkt op een alcoholvrije mojito. Met munt, komkommer en limoen. En misschien wel het aller belangrijkste ingrediënt? Een klein beetje suiker!

Het perfecte (alcoholvrije) drankje op een mooie zomerdag.

Green lizzard mocktail

Green Lizzard – Mocktail met munt en limoen

15 minuten
6 glazen

Ingrediënten

 • 1 komkommer geschild, zaadlijst verwijderd, in blokjes
 • 90 ml limoensap
 • blaadjes van 1 bos munt
 • 1 theelepel rietsuiker
 • 1 liter bruisend water

Voor de garnering

 • crushed ijs
 • schil van de komkommer
 • 1 limoen in plakjes
 • 6 kleine takjes munt

Bereiding

 • Verdeel de komkommer over de glazen. Doe hetzelfde met het limoensap, de munt en de rietsuiker.
 • Vijzel de Ingredienten met een cocktailstamper tot de komkommer fijn is en de suiker opgelost.
 • Vul de glazen tot de rand met crushed ijs en giet hierop het bruiswater. Maak de mocktail af met komkommerlinten, plakjes limoen een takje munt.

Green lizzard mocktail

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept