Lobster Roll met cocktailsaus

En toen had ik dus de lekkere whisky cocktailsaus van mijn moeder gemaakt en wilde ik het ook gebruiken in een recept. Het leek me lekker dat te doen in een lekker zomers broodje, de lobster roll met cocktailsaus.

Lobster Roll met cocktailsaus

Een lobster roll is misschien wel het meest decadente broodje dat er is. Vooral in Amerika vind het broodje gretig aftrek. Het is een broodje beleg met sla en kreeft. Om het mezelf wat gemakkelijker (en betaalbaarder) te maken heb ik voor mijn lobster roll rivierkreeftjes gebruikt, wat mij betreft is dat net zo lekker.

Samen met een beetje citroenrasp, bieslook en de cocktailsaus ontstaat er een super lekker broodje. Lekker als lunch of makkelijke maaltijd op een mooie zomerdag.

Lobsterroll recept kreeft

Lobster Roll met cocktailsaus

4 broodjes

Ingrediënten

  • 4 afbak bollen
  • 2 handjes ijsbergsla
  • 200 gram rivierkreeftjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel fijngesneden bieslook
  • 3 eetlepels cocktailsaus
  • peper en zout

Bereiding

  • Bak de broodjes af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng de rivierkreeftjes in een kommetje met de citroensap, bieslook en cocktailsaus. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de afbakbroodjes van bovenaf open en verdeel hier een beetje van de sla over. Lepel hierna het rivierkreeft-mengsel er in. Maak de lobster roll af met een beetje fijngesneden bieslook ter garnering.
Pin dit recept
Afdrukken

Lobsterroll recept kreeft


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk