Gegrilde groenten – altijd goed recept

Altijd goed recepten komen altijd van pas. Zo ook dit basisrecept voor gegrilde groenten van Joor. Het handige: je kunt dit recept bereiden in de oven, maar ook op de barbecue! Een ideale makkelijke maaltijd.

Dit supersimpele recept komt van mijn vriendin uit Zuid-Afrika (mijn hulplijn als ik om inspiratie voor snelle gerechten verlegen zit. Met een zoon 4 van en dochter van 1, twee drukke banen en zonder directe familie in de buurt zijn dit soort recepten voor haar een echte lifesaver) en is eigenlijk bijna geen recept te noemen. Toch deel ik het graag met jullie, omdat het mij al meerdere malen ervan heeft weerhouden om de app van Thuisbezorgd op mijn telefoon te openen. En na het eten van deze simpele schotel voel ik me altijd een heel stuk beter dan na een snelle, maar niet zo gezonde maaltijd.

Gegrilde groenten – altijd goed recept

Gegrilde groenten

Het enige wat je voor dit recept nodig hebt, zijn groenten die je in je koelkast hebt liggen (bijna alle groenten zijn hiervoor geschikt), knoflook, olijfolie, balsamicoazijn en kaas.

Je kunt bijna iedere combinatie maken die je wil, maar voor het gemak geef ik je mijn favoriete combinatie.

Gegrilde groenten – altijd goed recept

20 minuten
+ 40 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 oranje paprika
  • 1 puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 2 grote zoete aardappels
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • klein handje peterselie
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel balsamicoazijn

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de courgette, de aubergine, de paprika, de puntpaprika, rode ui en zoete aardappels in ongeveer gelijke stukken. Maak de stukken niet te klein. Kneus de knoflookteentjes door ze plat op het aanrecht te leggen en er met de vlakke kant van je mes op te duwen. Zo geven ze meer smaak af.
  • Leg de stukken groenten met de teentjes knoflook op een bakplaat. Mix de olijfolie er doorheen en meng dit goed door elkaar. Voeg peper en zout toe.
  • Rooster de groenten 40 minuten in de oven . Maak in de tussentijd de dressing door de extra vergine olijfolie te mengen met de balsamicoazijn. Breng ook deze op smaak met peper en zout.
  • Schenk na het roosteren de dressing over de gegrilde groenten en garneer de groenten met de peterselie en geraspte Parmezaanse kaas.

Tip: .je kunt dit gerecht ook klaarmaken op de barbecue. Rooster de groenten in een aluminium bak, en rooster de 20 minuten op het rooster van de hete barbecue. Doe de klep van de barbecue (als je die hebt) wel dicht.

    | Afdrukken
    Gegrilde groenten – altijd goed recept


    Brenda Hoff
    Brenda Hoff
    Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
    7 comments
    1. Hoi!

      In het ingrediëntenlijstje staat zoete aardappel, in de receptbeschrijving niet meer. Gaat de aardappel gewoon mee bij de groeten?

      Gr. Mark

    2. Jammer dat er geen reactie komt op de vragen! Mijn vraag is nl dezelfde als die van Mark in januari!
      Ga het vandaag wel maken!

    Geef een reactie

    Misschien vind je dit ook leuk