Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Gegrilde groenten – altijd goed recept

Altijd goed recepten komen altijd van pas. Zo ook dit basisrecept voor gegrilde groenten van Joor. Het handige: je kunt dit recept bereiden in de oven, maar ook op de barbecue! Een ideale makkelijke maaltijd.

Dit supersimpele recept komt van mijn vriendin uit Zuid-Afrika (mijn hulplijn als ik om inspiratie voor snelle gerechten verlegen zit. Met een zoon 4 van en dochter van 1, twee drukke banen en zonder directe familie in de buurt zijn dit soort recepten voor haar een echte lifesaver) en is eigenlijk bijna geen recept te noemen. Toch deel ik het graag met jullie, omdat het mij al meerdere malen ervan heeft weerhouden om de app van Thuisbezorgd op mijn telefoon te openen. En na het eten van deze simpele schotel voel ik me altijd een heel stuk beter dan na een snelle, maar niet zo gezonde maaltijd.

Gegrilde groenten – altijd goed recept

Gegrilde groenten

Het enige wat je voor dit recept nodig hebt, zijn groenten die je in je koelkast hebt liggen (bijna alle groenten zijn hiervoor geschikt), knoflook, olijfolie, balsamicoazijn en kaas.

Je kunt bijna iedere combinatie maken die je wil, maar voor het gemak geef ik je mijn favoriete combinatie.

Gegrilde groenten – altijd goed recept

20 minuten
+ 40 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 oranje paprika
  • 1 puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 2 grote zoete aardappels
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • klein handje peterselie
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel balsamicoazijn

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de courgette, de aubergine, de paprika, de puntpaprika, rode ui en zoete aardappels in ongeveer gelijke stukken. Maak de stukken niet te klein. Kneus de knoflookteentjes door ze plat op het aanrecht te leggen en er met de vlakke kant van je mes op te duwen. Zo geven ze meer smaak af.
  • Leg de stukken groenten met de teentjes knoflook op een bakplaat. Mix de olijfolie er doorheen en meng dit goed door elkaar. Voeg peper en zout toe.
  • Rooster de groenten 40 minuten in de oven . Maak in de tussentijd de dressing door de extra vergine olijfolie te mengen met de balsamicoazijn. Breng ook deze op smaak met peper en zout.
  • Schenk na het roosteren de dressing over de gegrilde groenten en garneer de groenten met de peterselie en geraspte Parmezaanse kaas.

Tip: .je kunt dit gerecht ook klaarmaken op de barbecue. Rooster de groenten in een aluminium bak, en rooster de 20 minuten op het rooster van de hete barbecue. Doe de klep van de barbecue (als je die hebt) wel dicht.


    Gegrilde groenten – altijd goed recept

    Deel dit bericht:

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on whatsapp
    Share on email
    Reacties

    12 Reacties

    1. Mark 4 januari 2019 om 10:25

      Hoi!

      In het ingrediëntenlijstje staat zoete aardappel, in de receptbeschrijving niet meer. Gaat de aardappel gewoon mee bij de groeten?

      Gr. Mark

    2. Henk 5 januari 2019 om 17:11

      Vraagje over dit recept: moet je nu wel of geen bakpapier gebruiken? Bovenop bakpapier hoor je toch geen olie te gebruiken?

      1. Brenda Kookt 1 juli 2019 om 20:25

        Het kan ook zonder bakpapier als je dat prettiger vindt. Echter gebruiken wij altijd bakpapier, anders bakt de groenten vast aan de bakplaat.

    3. Tirza 17 mei 2019 om 18:36

      Heerlijk!!

    4. Trudy 29 juni 2019 om 10:41

      Jammer dat er geen reactie komt op de vragen! Mijn vraag is nl dezelfde als die van Mark in januari!
      Ga het vandaag wel maken!

      1. Brenda Kookt 1 juli 2019 om 20:24

        Excuus, we krijgen zoveel reactie dat reageren er soms bij in schiet. De zoete aardappelen gaan inderdaad bij de overige groenten in dit geval.

      2. Trudy 1 juli 2019 om 21:59

        Oké, bedankt voor je reactie nu in ieder geval! Het was overigens erg lekker!

    5. Ans 25 december 2020 om 09:29

      5 sterren
      Heerlijk! Een tijd geleden gemaakt en nu, met kerst, komt het weer op tafel!

    6. Annelies 15 maart 2021 om 12:12

      4 sterren
      Gegrilde groenten vind ik super lekker en maak ik heel vaak, maar jouw tip om de dressing met balsamicoazijn en extra vergine olijfolie ná het roosteren erdoor te doen (ik deed het vaak tijdens het roosteren), maakt het nóg lekkerder! Ook mijn man was super enthousiast. Ik heb nog wel een tip: rooster bij de groente ook wat verse kruiden zoals tijm en rozemarijn mee en wat knoflookteentjes in de schil (die dan tijdens het eten uitknijpt). Maakt het 5 sterren waard!

    7. Sonja 23 augustus 2021 om 16:33

      Kun je dit ook in een ovenschaal maken i.p.v. op de bakplaat?

      1. Brenda Hoff 24 augustus 2021 om 07:21

        Ja, dat kan heel goed. Vet de ovenschaal wel even in.

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel recept