Kraamhapje: ontbijtkoektaartje met kokos en muisjes

Tijd voor een simpel maar erg lekker kraamhapje. Een ontbijtkoektaartje met kokosspread en muisjes. Een leuke vervanger van de traditionele beschuit met muisjes.

Ik zit al een week ontzettend te genieten op een roze wolk. Zo’n eerste week met een kleintje is zo overweldigend, bijzonder en speciaal. En soms ook een beetje overleven door alle indrukken, drukte en gebroken nachten. Het gaat goed met ons, we wennen steeds meer aan elkaar en Jill doet het ook super. Ze begint goed te groeien en is (op wat krampjes na) een tevreden meisje. En daarbij is Fem een hele lieve en trotse grote zus. Dat is zo leuk om te zien!

Kraamhapje: ontbijtkoektaartje met kokos en muisjes

Ontbijtkoektaartje met kokos en muisjes

Het bezoek wordt natuurlijk getrakteerd op iets lekkers, ik vind het leuk om hier lekker mee te variëren. Beschuit, (cup)cake met muisjes, negerzoenen en taart. De afgelopen week passeerde hier van alles de revu.

Dit ontbijtkoektaartje is een leuke (en lekkere) variant hierop en valt ook bij de kids erg in de smaak. Fem heeft dit ook getrakteerd op het kinderdagverblijf, de leuke prikkertjes (in stijl van het geboortekaartje ;)) heeft Liefs van Cindy voor me gemaakt.

Becel 100% Plantaardig kokos met amandelolie geeft het hapje een verrassend lekkere twist. De spread is goed smeerbaar en geeft het hapje net even iets extra’s, een vleugje kokos.

Houd je niet van kokos? Besmeer de ontbijtkoek dan met Blue Band goede start.

Tip: door de muisjes er eerder alvast op de strooien worden ze een beetje zachter. Waardoor het ook beter te eten is voor de jongere kindjes.

Ben je op zoek naar meer kraamhapjes, of een kraamtaart? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Kraamhapje: ontbijtkoektaartje met kokos en muisjes

Kraamhapje: ontbijtkoektaartje met kokos en muisjes

8 punten

Ingrediënten

 • 8 plakjes ontbijtkoek
 • Be­cel 100% Plant­aar­dig met ko­kos & aman­del­olie
 • roze of blauwe muisjes

Overige benodigdheden

 • 8 vlaggetjes
 • bord of stuk karton

Bereiding

 • Snijd de plakjes ontbijtkoek in een punt en leg ze op het bord of stuk karton. Als je de punten naast elkaar legt ontstaat er een 8-hoek. Leg hierover een kom, schaal of springvorm dat net aan past. Snijd hiermee de randen bij zodat een mooi rond taartje ontstaat.
 • Besmeer de ontbijtkoek met de Plantaardige Becel met kokos & amandelolie. Bestrooi tot slot met de blauwe muisjes.
 • Prik de vlaggetjes in de punten ontbijtkoek.
Pin dit recept
Afdrukken

Kraamhapje: ontbijtkoektaartje met kokos en muisjes

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Becel, lees mijn disclaimer.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment
 1. Ziet er inderdaad superieur uit! En fijn dat het iets kleiner is dan de traditionele beschuiten….
  Wat ik alleen nog altijd niet begrijp is waarom men denkt dat kokosolie gezond zou zijn… het is weliswaar plantaardig, maar bevalt vooral verzadigde vetzuren en die zijn plantaardig of niet gewoon ongezond.
  Pak duim gewoon de gewone Becel met omega 3 en 6 zo je wilt. Dát is gezond
  Die kokos is n hipe trend, maar helaas niet zo gezond als gedacht wordt door velen….

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk