Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Witlofpakketjes met ham en kaas uit de oven

Vandaag deel ik een lekker snel ‘echt Brenda’ receptje met een van mijn favoriete groenten: witlof! Witlofpakketjes met ham en kaas.

Ik ben gek op witlof met ham en kaas, het is een van mijn favoriete combinaties. Ik heb dan ook niet voor niets al veel recepten met witlof en ham en kaas gedeeld hier op de blog. Van de standaard witlof met ham en kaas uit de oven tot ovenschotels en salades.

Witlofpakketjes met ham en kaas

Deze keer besloot ik een lekkere variatie van witlof met ham en kaas uit de oven te maken, namelijk in een bladerdeegpakketje. Het recept is super simpel, maar niet minder lekker.

Een krokant bladerdeegpakketje met daarin gesmolten kaas, ham en zachte witlof. Klinkt te goed toch? En dat is het ook.

Witlofpakketjes met ham en kaas

25 minuten
+ 20 minuten
8 stuks

Ingrediënten

  • 4 grote stronken witlof (of 8 kleinere stronkjes)
  • 8 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 8 plakjes kaas
  • 8 plakken ham
  • 1 ei

Bereiding

  • Halveer de witlof en verwijder eventueel de bittere kern. Kook de witlof in ruim water in 10 minuten gaar.
  • Verwarm de oven voor op 200 ° C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Laat de witlof in een vergiet goed uitlekken. Knijp de witlof eventueel even uit, zodat overtollig vocht straks niet in het bladerdeeg gaat zitten.
  • Rol de stronkjes witlof in de ham en vervolgens in de kaas. Rol het pakketje tot slot in het bladerdeeg. Leg de witlofpakketjes met de naad naar beneden op de bakplaat.
  • Roer het ei los en bestrijk het bladerdeeg hier mee.
  • Bak de witlofpakketjes 20-25 minuten in de oven. Tot het bladerdeeg goudbruin en gaar is.

Tip: zorg er voor dat de witlof goed is uitgelekt voor je het in de ham, kaas en bladerdeeg rolt. 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

7 Reacties

  1. Karin 14 september 2018 om 16:05

    Klinkt goed maar ben geen kaasliefhebber. Heb je enig idee waardoor ik de kaas kan vervangen? Groetjes , Karin

    1. Anne 15 september 2018 om 22:18

      Lekker recept Brenda,

      Wij hebben thuis ook 1 niet kaasliefhebber en vervangen dan de kaas door champignons.

  2. Anne 15 september 2018 om 22:18

    Lekker recept Brenda,

    Wij hebben thuis ook 1 niet kaasliefhebber en vervangen dan de kaas door champignons.

    1. Brenda Kookt 16 september 2018 om 19:29

      Wat een leuke tip! Al vind ik de kaas er zelf juist erg lekker bij ;)

  3. Sheila 18 september 2018 om 18:23

    Zooooo lekker!!! Kids zeuren niet over de groente. Yessssss. Dubbele punten gescoord! Heerlijk recept en super simpel

  4. Narska 14 oktober 2018 om 19:45

    Vanavond gemaakt. Het grootste kind (is inmiddels 43, maar nog steeds heel moeilijk met eten) vond het heerlijk. Dus dit recept is het blijfertje bij ons.

  5. Laura 26 oktober 2018 om 09:55

    Mijn man begon al te zuchten toen er witlof op tafel kwam. Toen hij het at was hij toch aangenaam verrast. Bedankt voor de tip!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept