Kraamhapje marshmallows met chocolade

Heel gek: tegenwoordig is het voor mijzelf ook een verrassing welk recept er op mijn blog online komt. Door mijn zwangerschapsverlof heb ik de meeste artikelen die de komende maanden online komen al lang geleden gekookt, uitgewerkt en ingepland. Die planning weet ik, nu ik vooral bezig ben met baby-dingen, niet uit mijn hoofd ;) Vandaag deel ik een makkelijk kraamhapje. Marshmallows met chocolade.

Ik weet inmiddels dat wanneer een baby geboren is de nieuwbakken mama niet echt tijd heeft om voor alle kraamvisite uitgebreid kraamhapjes te maken. De hapjes uit dit artikel zijn een ideaal alternatief, en die kun je zelfs de papa, kraamhulp of schoonmoeder laten maken ;) Hetzelfde geldt voor deze snelle marshmallows.

Deze hapjes heb ik gemaakt toen we vrienden en familie vertelden dat ‘we’ zwanger waren. Het viel in de smaak, ook de kids vonden het heerlijk. Omdat het zo makkelijk is leek het me leuk dit snelle hapje ook nog even op de blog te delen. Vandaag dus!

Wil je weten hoe je chocolade het beste kunt smelten? Lees dan even dit artikel.

Kraamhapje marshmallow met chocolade

Kraamhapje marshmallows met chocolade

20 minuten
16 stuks

Ingrediënten

  • 75 gram pure chocolade of melk chocolade
  • 16 marsmallows
  • roze en/of blauwe muisjes

Bereiding

  • Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Verdeel de muisjes in een kommetje.
  • Roer de gesmolten chocoalde goed door. Doop de marsmallows eerst in de chocolade en vervolgens in de muisjes.
  • Laat de kraamhapjes hierna even rusten zodat de chocolade stolt.
| Afdrukken

Tips:

  • Je kunt de kraamapjes het beste buiten de koelkast bewaren.
  • Als je niet zoveel tijd hebt kun je de kraamhapjes dit ook in de koelkast laten opstijven, maar hierdoor worden de marsmallows wel minder zacht.

Kraamhapje marshmallows met chocolade en muisjes


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk