Tijd voor een lekker recept die het goed doet bij de lunch of als makkelijke maaltijd. Een hartige taart van broccoli en pompoen. Altijd goed!
Hartige taart van broccoli en pompoen
Hartige taarten heb ik vooral deze zomer regelmatig gegeten. Maar natuurlijk kun je er ook een herfst-tintje geven. Lekker met in dit geval pompoen en broccoli.
Als je niet zoveel tijd hebt gebruik je de hartige taart-deeg uit de diepvries of het koelvak van de supermarkt. Maar wist je dat het helemaal niet moeilijk is om het deeg zelf te maken? Het kost alleen wat extra tijd. Lees dit artikel waarbij ik het recept deel.
Hartige taart van broccoli en pompoen
30 minuten
+ 30 minuten
8 -10 punten
Ingrediënten
- 1 broccoli in roosjes
- 150 gram pompoenblokjes
- 1 portie hartige taart deeg
- 6 eieren
- 3 eetlepels melk
- 100 gram geraspte oude kaas
- olijfolie om in te vetten
- zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de quichevorm in.
- Kook de broccoli en pompoenroosjes beetgaar in ruim water. Giet hierna af en laat goed uitlekken.
- Bekleed de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.
- Roer in een grote kom de eieren los en meng dit met melk. Breng op smaak met zout en peper, en voeg de ¾ van de kaas toe. Roer goed door voor je de broccoli roosjes en pompoen toevoegt.
- Giet de vulling in de vorm en bestrooi met de overige kaas.
- Bak de hartige taart 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.
