Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bami met spitskool en gehakt – makkelijke maaltijd

Yes, het is weer tijd voor een lekker bami-gerecht. Deze keer ga ik voor bami met spitskool en gehakt, een verrasend lekkere combinatie als ik het zelf mag zeggen. Ideaal als je nog opzoek bent naar een makkelijke maaltijd voor deze week.

Bami met spitskool en gehakt

Ik ben gek op makkelijke maaltijden zoals deze die lekker snel op tafel staan. Geen moeilijk gedoe, gewoon wat dingen mengen in een wok en een beetje bami erbij koken.

Het spitskool/gehaktmengsel heb ik op smaak gebracht met laos, kurkuma, komijnzaad en kaneel. Als je het gerecht iets minder kruidig wilt maken kun je dit ook vervangen door zoete ketjap. Deze combinatie hebben wij laatst ook gegeten en dit was ook een groot succes.

Bami met spitskool en gehakt

Bami met spitskool en gehakt

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram mie nestjes
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 300 gram gehakt
  • 1 winterwortel geschild en in blokjes
  • 125 gram champignons in plakjes
  • 2/3 theelepel laos
  • 1/3 theelepel kurkuma
  • 1/3 theelepel komijnzaad
  • 1/3 theelepel kaneel
  • 1 spitskool fijngesneden
  • zout en peper
  • 1 eetlepel olie om in te bakken
  • gebakken uitjes ter garnering
  • ketjap ter garnering

Bereiding

  • Fruit de ui aan in een wok met olie, voeg na een paar minuutjes de knoflook en gehakt toe. Bak dit 5 minuutjes mee.
  • Kook de blokjes winterwortel in 6-8 minuten gaar.
  • Voeg de champignons bij het gehaktmengsel en voeg de laos, kurkuma, komijnzaad en kaneel toe, samen met zout en peper. Bak dit even kort mee.
  • Voeg hierna de spitskool toe en laat dit mengsel ongeveer 10 minuten bakken, tot de spitskool gaar is. Roer tussendoor regelmatig door.
  • Kook de mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Roer de gare mie door het spitskoolmengsel.
  • Serveer de bami met spitskool en gehakt direct en garneer met gebakken uitjes, ketjap en eventueel een beetje kroepoek.

Bami met spitskool en gehakt

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. Dina 13 oktober 2018 om 18:24

    Wanneer voeg je de wortel toe?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept