Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Caprese-pannenkoekjes

Het weekend is hét moment om lekker uit te pakken bij de lunch. Lekkere broodjes zijn altijd een goed idee, maar wat dacht je van pannenkoekjes? Dat is toch heen nog veel beter idee? Joor maakte deze lekkere hartige pancakes voor ons, caprese-pannenkoeken. 

De combinatie basilicum, tomaat en mozzarella is een combinatie die mij nooit verveelt. En gelukkig kun je met deze combinatie van ingrediënten heel veel nieuwe gerechten maken. Enige tijd geleden at ik in een restaurant wafels met tomaat, basilicum en mozzarella en dat bracht me op het idee om datzelfde eens in pannenkoekvorm te doen.

Ik ben namelijk heel.erg.gek op pannenkoeken. In alle soorten en maten, ze vervelen me nooit. Ik heb wel 1 heel duidelijke favoriet: de Amerikaanse pancake. Die is namelijk superfluffy en lekker dik. Het leek me leuk om van dat soort pannenkoekjes eens een hartige variant te maken: dat werden deze caprese-pannenkoekjes.

Caprese-pannenkoekjes

Caprese-pannenkoekjes

Het grote geheim van deze luchtige pancakes is dat je geklopte eiwitten door het beslag doet. Dat ingrediënt maakt de pannenkoekjes superluchtig. Ik maakte zelf de semi-zongedroogde tomaatjes voor dit recept trouwens. Ook doen? Snijd dan 100 gram cherrytomaatjes in kwarten, mix ze met wat olijfolie, gedroogde oregano en peper en zout en rooster ze 45 minuten in voorverwarmde oven (160 graden).

Wil je liever een zoete pannenkoek maken? Check dan dit recept met spek, deze met appel of deze met roerei.Caprese-pannenkoekjes

Caprese-pannenkoekjes

20 minuten
8 -10 pannenkoekjes

Ingrediënten

 • 3 eieren
 • 1,5 theelepel bakpoeder
 • 150 gram bloem
 • 210 ml melk
 • peper en zout
 • olijfolie
 • 2 bakjes basilicum
 • 100 gram semi-zongedroogde tomaatjes
 • mozzarella bolletjes

Bereiding

 • Scheid de eieren: houd de 3 eidooiers apart.
 • Mix de eiwitten op hoge snelheid in de mixer totdat ze stijf zijn. Laat even staan.
 • Snijd de helft van de basilicum in zo klein mogelijke stukjes.
 • Mix in een andere kom het bakpoeder met de bloem. Voeg de melk en de eidooiers toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer de gesneden basilicum door het beslag.
 • ‘Vouw’ de eiwitten met een spatel heel voorzichtig door het beslag, je wil dat de eiwitten zo luchtig mogelijk blijven.
 • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olie toe. Schep steeds met een grote opscheplepel een hoopje beslag in de pan. Wacht totdat je bubbels ziet aan de bovenkant en draai dan het pannenkoekje om. Doe dit tot het beslag op is.
 • Serveer de pannenkoekjes met extra basilicum, mozzarella(bolletjes) en zongedroogde tomaatjes.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept