Makkelijke curry met garnalen

Een curry maken, dat klinkt ingewikkeld. Maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Joor deelt met ons haar recept voor een makkelijke curry met garnalen. Lekker!

Makkelijke curry met garnalen

Lekker eten hoeft echt niet moeilijk te zijn. Dat bewijst deze supersimpele maar heel erg lekkere garnalencurry mij keer op keer. Ik gebruik voor dit recept namelijk een echte short cut: dankzij de red currypasta hoef je voor een heerlijke curry alleen nog maar tomaten en garnalen toe te voegen. Oké, in praktijk voeg je nog wat meer toe, maar dat vraag heel weinig tijd.

Makkelijke curry met garnalen

Deze curry kun je eten zoals je dat zelf het liefste doet: bijvoorbeeld met rijst of met naan. Of doe eens gek en eet deze saus met naan en rijst.

Ik gebruik voor dit recept de knoflookgarnalen van de AH die je vindt op de versafdeling. Heb je die niet? Zorg dan dat je gepelde, rauwe garnalen gebruikt. Gebruik je garnalen zonder knoflookmarinade? Voeg dan twee kleingesneden teentjes knoflook toe bij stap 2.

Ben je opzoek naar meer makkelijke maaltijden? Neem dan een kijkje op deze pagina!

Makkelijke curry met garnalen

Makkelijke curry met garnalen

20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels red currypasta
  • 3 kruidnagels
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 200 ml passata
  • 3 tomaten
  • ½ theelepel citroensap
  • 350 gram knoflookgarnalen
  • peper en zout
  • koriander citroenrasp en volle yoghurt ter garnering
  • voor erbij: naan of rijst

Bereiding

  • Verwarm de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Snipper de ui en fruit deze 2- 3 minuten in de hapjespan tot de ui glazig is. Voeg dan de red currypasta toe en roer goed door.
  • Voeg vervolgens de kruidnagels, het paprikapoeder en de kaneel toe en roer goed door elkaar.
  • Snijd de tomaten in kleine stukjes. Doe vervolgens de stukjes tomaat samen met de passata in de hapjespan. Dek de pan af met een deksel en laat minimaal 12 minuten pruttelen. Voeg 3 minuten voor het einde van de kooktijd de garnalen en het citroensap toe. Breng de curry als laatste op smaak met peper en zout.
  • Maak in de tussentijd de rijst of de naan klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer de curry met yoghurt, koriander en citroenrasp.
| Afdrukken

Makkelijke curry met garnalen

 

 

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk