Gepofte aardappel met tonijn en kaas

Aardappel, niet gebakken of gekookt. Maar gepoft! Joor maakte er dit lekere recept van gepofte aardappel met tonijn en kaas van.

Gepofte aardappel met tonijn en kaas

Toen ik nog in Leiden woonde, ging ik met regelmaat langs bij Jacketz, een plek waar je gepofte aardappel kon eten. Ik nam daar altijd de gepofte aardappel gevuld met tonijn en kaas, want die was zo ontzettend lekker. Helaas woon ik al een tijd niet meer in Leiden en is ook Jacketz verhuisd naar een andere stad. Ik zal dit lekkere gerecht dus zelf op tafel moeten zetten.

Gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk om gepofte aardappelen zelf thuis te maken. En ook de tonijnsalade is verrassend eenvoudig. Maar het resultaat is super!

Je kunt deze gepofte aardappels bijvoorbeeld nog toppen met gebakken bacon of geroosterde noten, geef er lekker je eigen draai aan. Het enige wat je moet proberen, is om geduld te hebben tot de aardappel gepoft is. Kind kan de was doen toch?

Gepofte aardappel met tonijn en kaas

Gepofte aardappel met tonijn en kaas

4 stuks

Ingrediënten

  • 8 middelgrote kruimige aardappelen
  • grof zeezout
  • 320 gram tonijn in water blik
  • 1 bakje bieslook
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Maak de aardappelen goed schoon en was ze af. Smeer ze vervolgens flink in met olijfolie en grof zeezout. Omwikkel ze met aluminiumfolie (zorg dat je het folie straks aan 1 kant makkelijk kan openen), leg ze op een bakplaat en bak ze 45 minuten in de oven.
  • Maak in de tussentijd de vulling. Snijd de takjes bieslook in kleine stukjes. Laat de tonijn uitlekken en mix deze vervolgens met de crème fraîche, 1 eetlepel kaas en de helft van de bieslook. Breng op smaak met zout en veel peper.
  • Haal na 45 minuten de aardappelen voorzichtig uit de oven. Vouw het aluminiumfolie voorzichtig open. Als je middelgrote aardappelen gebruikt, zouden ze nu gaar moeten zijn. Zijn ze dat niet? Leg ze dan nog een minuut of 10 terug in de oven.
  • Snijd de aardappelen nu overdwars in, niet helemaal doormidden! Vouw ze voorzichtig een beetje open en schep de tonijnvulling erin. Verdeel de geraspte kaas eroverheen en leg de gevulde aardappels nog 10 minuten terug in de oven of totdat de kaas gesmolten is.
  • Serveer de aardappelen met crème fraîche en de overige bieslook.
Pin dit recept
Afdrukken

Gepofte aardappel met tonijn en kaas


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments
  1. Heerlijk! Het hele gezin heeft er van genoten. Het doet me denken aan onze tijd in Schotland; baked potato met tonijnsalade of met chili con carne en kaas…mjamm

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk