Ga naar de inhoud

Monchoutaart met kruidnoten en sinaasappel + KitchenAid WinActie

Vandaag is een topdag! Er staat een super lekkere sinterklaastaart voor jullie klaar. Deze monchoutaart met sinaasappel en kruidnoten was dé topper op Joost zijn verjaardag. Én samen met Like2Cook mag ik een hele toffe win-actie organiseren op deze Black Friday. Lees snel verder om mee te doen om een...
40 minuten Voorbereidingstijd
3 uur Bereidingstijd
Delen op

Monchoutaart met kruidnoten en sinaasappel + KitchenAid WinActie

Vandaag is een topdag! Er staat een super lekkere sinterklaastaart voor jullie klaar. Deze monchoutaart met sinaasappel en kruidnoten was dé topper op Joost zijn verjaardag. Én samen met Like2Cook mag ik een hele toffe win-actie organiseren op deze Black Friday. Lees snel verder om mee te doen om een KitchenAid te winnen!

Sinaasappel monchoutaart met pepernoten

Monchoutaart met kruidnoten en sinaasappel

Deze monchoutaart is een topper. Een hele fijn combinatie met een krokante bodem van kruidnoten, romige (niet te zoete) monchou-vulling en friszure maar ook kruidige topping van sinaasappel. Heerlijk bij de koffie of als toetje bij het heerlijk avondje.

Het fijne aan een taart als deze is dat je hem binnen no time klaarmaakt, en je geen oven nodig hebt. Wel moet je even wat tijd uit trekken om de taart te laten opstijven. Minimaal 3 uur, maar het liefst een nachtje in de koelkast.

Ik maakte deze taart eind oktober al, voor Joost zijn verjaardag. Het was een HIT, iedereen vond hem super lekker. Hij was op voor ik het wist.

Black Friday WIN-ACTIE KitchenAid

Bij een taart als deze komt een goede mixer natuurlijk wel van pas. Komt dat even goed uit! In samenwerking met Like2Cook mag ik namelijk deze speciale Black Friday editie van de KitchenAid mixer t.w.v. € 599,- weggeven! Het is model 5KSM95PSECU, kleur Contour Zilver.

Tip! Deze KitchenAid mixer is alleen vandaag tijdens Black Friday te bestellen voor de speciale actieprijs van € 399,-! En dat is niet alles, je krijgt ook nog mijn Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019 cadeau als je code BRENDAKOOKT gebruikt! 

Wat moet je doen om deze super toffe mixer te winnen? Deel tussen nu en 5 december een bakfoto op Instagram. Wees creatief! Het mag een foto zijn van het bakproces, het eindresultaat, een selfie, noem maar op! 5 december kies ik de winnaar die deze super toffe mixer wint.

Actievoorwaarden:

  • deel voor 5 december 2018 een bakfoto op Instagram
  • Volg @like2cook én @brendakookt op Instagram
  • Vermeld #Like2Cookactie bij je bericht, en tag @like2cook en @brendakookt
  • de win-actie sluit op 4 december om 23.59 uur. 5 december wordt de winnaar getrokken en via Instagram bekend gemaakt.

Sinaasappel monchoutaart met kruidnoten

 

 

Ingrediënten

-12 punten

Voor de sinaasappeltopping:

Extra benodigd: een bakvorm met diameter van 24 tot 26 cm

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze monchoutaart met kruidnoten en sinaasappel + kitchenaid winactie

Voorbereiding: 40 minuten
Bereiding: 3 uur
Stap 1
Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier.
2
Stap 2
Smelt de boter in een pannetje. Verkruimel de kruinoten. Voeg de boter erbij en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
3
Stap 3
Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig in een andere kom. Klop de slagroom en het MonChoumengsel door elkaar. Verdeel dit mengsel in de springvorm en strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
4
Stap 4
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, laat hem bijvoorbeeld een nachtje opstijven in de koelkast)

Voor de sinaasappeltopping:

1
Stap 1
Maak de sinaasappels goed schoon en snijd met een dunschiller het schil eraf. Snijd dit in fijne reepjes.
2
Stap 2
Doe deze schilletjes met koud water in een pannetje en breng aan de kook. Zeef hierna en herhaal dit nog een keer met schoon water.
3
Stap 3
Schil hierna ook de andere sinaasappels. Snijd hierna met een mesje de partjes tussen de vliesjes van alle sinaasappels uit. Vang het sap wat hierbij vrij komt op in een kommetje of diep bord.
4
Stap 4
Weeg de partjes en het sinaasappelsap, dit gewicht gebruik je aan geleisuiker.
5
Stap 5
Doe de geleisuiker met de sinaasappelpartjes, het sinaasappelsap, citroensap, de gekookte sinaasappelschillen, speculaaskruiden en het kaneelstokje in een pannetje. Breng dit aan de kook en roer regelmatig door. Laat het hierna op middelhoog vuur 15 minuten pruttelen. De substantie wordt langzaam aan dikker. Verwijder het kaneelstokje en laat het hierna afkoelen.
6
Stap 6
Verdeel de afgekoelde sinaasappeljam over de opgesteven monchoutaart. Verdeel hierna een handje (gehakte) kruidnoten over de taart.
7
Stap 7
Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de taart mooier los.

Tip:Maak de taart een dag van te voren zodat hij goed kan opstijven.

1
Stap 1
Zijn er geen kruidnoten verkrijgbaar? Gebruik dan speculaasjes om de bodem te maken.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op