Ga naar de inhoud

Tonijnschotel met broccoli

Vandaag deel ik een topper van een makkelijke maaltijd met jullie, deze tonijnschotel met broccoli. Een hele lekkere ovenschotel die je snel klaarmaakt. Bij mij aan tafel werd direct gezegd: deze gaan we vaker eten! Het is januari, en ik weet niet hoe het bij jullie zit. Maar bij ons...
15 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Tonijnschotel met broccoli

Vandaag deel ik een topper van een makkelijke maaltijd met jullie, deze tonijnschotel met broccoli. Een hele lekkere ovenschotel die je snel klaarmaakt. Bij mij aan tafel werd direct gezegd: deze gaan we vaker eten!

Het is januari, en ik weet niet hoe het bij jullie zit. Maar bij ons thuis gaan we weer even ‘back to normal’. We doen weer even normaal. Minder snoepen en snacken en weer gezonder eten. Aan de recepten van deze maand zul je dat ook terugzien. We gaan voor lekkere gezonde (makkelijke) maaltijden.

Tonijnschotel met broccoli

Wat dat betreft past deze tonijnschotel met broccoli helemaal in het straatje. Het is een variant op de pizza tonno. Maar dan zonder de pizza, en met broccoli. Tomatensaus en een klein beetje kaas mogen daarbij natuurlijk niet ontbreken. Voor extra smaak heb ik naast tonijn ook sardines toegevoegd aan de saus. Het resultaat is deze lekkere ovenschotel met lekker veel groenten.

Tonijnschotel met broccoli

Vis in blik

Vis in blik is iets wat ik altijd op voorraad heb. Een blikje Princes tonijn en roze zalm ligt hier altijd in de kast. Lekker om achter de hand te hebben voor op een toastje als er onverwachts visite komt, of voor op brood. Maar natuurlijk kun je dit ook heel goed verwerken in andere gerechten.

Eerder maakte ik lasagne met roze zalm en spinazie. En deze gevulde courgettes met tonijn zijn ook iedere keer weer een groot succes! Liever een lekker broodje met vis? Ga dan voor mijn broodje salmon melt!

De vis van Princes voldoet aan het MSC keurmerk. MSC zet zich in om duurzame visvangst te bevorderen en heeft het doel om het visaanbod in de zee voor de lange termijn te garanderen. Ook wil de organisatie de leefomgeving van de vissen gezond houden. Dit kan door goed beheerde, verantwoorde visserij.

Ovenschotel met vis

Princes Foods heeft mij als #PrincesAmbassadeur gevraagd om deze maand af te trappen met een ovenschotel met vis. Vis in een ovenschotel kan soms lastig zijn. Je wilt niet dat de andere ingrediënten ook naar vis gaan smaken. Als je vis uit blik gebruikt, gaat dit altijd goed.

Ga ook aan de slag met een ovenschotel met vis uit blik en deel dit met #PrincesOvenschotels op social media. Onder de inzendingen verloot ik een mooi Princes ovenschotel pakket! Deze actie loopt tot en met 31 januari. 

Tonijnschotel met broccoli

Tonijnschotel met broccoli

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Princes Foods, lees mijn disclaimer.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze tonijnschotel met broccoli

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met olijfolie.
2
Stap 2
Kook de broccoliroosjes 7 minuten voor in ruim water.
3
Stap 3
Snijd de courgette in plakjes en halveer deze. Bak de plakjes courgette in een koekenpan met olijfolie aan.
4
Stap 4
Verwarm de gezeefde tomaten in een pannetje en breng op smaak met oregano, suiker en peper. Giet de blikjes tonijn af, houd ¼ blikje apart en roer de rest van de tonijn door de tomatensaus. Snijd een half blikje sardientjes fijn en meng dit ook door de tomatensaus.
5
Stap 5
Doe de aardappelschijfjes en afgegoten broccoliroosjes bij de courgette bij en roer dit even door.
6
Stap 6
Doe het groentemengsel in de ovenschaal en verdeel de tonijnsaus hierover. Bestooi het met de achtergehouden tonijn en de geraspte kaas.
7
Stap 7
Verwarm de tonijnschotel 25 minuten in de oven en serveer hierna direct.

Tip: Houd je niet van tonijn? Vervang dit door Princes MSC Makreelfilets of Princes MSC Roze zalm

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

2 reacties

Vermeire Greta

Dag lekkerbekken, deze middag lekker gegeten van de ovenschotel met tonijn en groenten, is zeker voor herhaling vatbaar, met de gezeefde tomaten deed ik er de volgende ingrediënten nog bij: ik stoofde eerst een ajuin in kleine stukjes, daarbij de gezeefde tomaten en ook nog een vetarm groentenbouillonblokje, ook nog wat knoflookpoeder en dan ook de oregano, dit heb ik enkele minuten laten pruttelen alvorens er de tonijn en sardientjes bij te voegen. Ik heb het recept alvast bij mijn favorieten geplaatst.

Laat een bericht achter

annemieke

Brenda, de beste wensen voor het Nieuwe Jaar!Volg al jaren je recepten,altijd goed. Nu mis ik bij dit recept, de aardappelen,wanneer komen ze in de schotel? Wil ze vanavond graag eten. Hartelijke groeten, Annemieke Hannema.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op