Ga naar de inhoud

Lasagne met verstopte-groentesaus

Eten met kinderen is soms best een uitdaging. Je wilt dat ze goed en gezond eten, maar dat lukt niet altijd. Soms moet je trucjes uithalen om er voor te zorgen dat ze toch genoeg gezonds binnen krijgen. Één zo’n truc is het verstoppen van groenten. Vandaag geef ik jullie...
25 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Lasagne met verstopte-groentesaus

Eten met kinderen is soms best een uitdaging. Je wilt dat ze goed en gezond eten, maar dat lukt niet altijd. Soms moet je trucjes uithalen om er voor te zorgen dat ze toch genoeg gezonds binnen krijgen. Één zo’n truc is het verstoppen van groenten. Vandaag geef ik jullie mijn recept van lasagne met verstopte-groentesaus.

Een lasagne die ideaal is voor jonge kinderen die liever geen groente zien in hun eten. Met mijn recept zorg je ervoor dat ze heel veel onzichtbare groente eten.

De eerste hapjes

Wat eten met kleine kids betreft komt er voor mij weer een leuke tijd aan. Jill is nu 4 maanden oud, en gaat bijna beginnen met de eerste (groente)hapjes. Ik weet nog dat ik da 3 jaar geleden bij Fem super leuk vond (dit artikel schreef ik er over). Het begint natuurlijk met een ieniemienie portiegrootte van 1 ijsklontje, wat dan voor 1/4 op gaat ofzo. Maar toch vond ik het super leuk om mijn baby kennis te laten maken met iets anders dan ‘mijn melk’.

Na een bepaalde tijd gaan de kids steeds meer stukjes eten en eten ze beetje bij beetje met de pot mee. Al zijn er ook dingen die ze liever niet eten, of die ze ineens niet lusten als ze het zien. In dat geval kan het soms handig zijn om wat groente te verstoppen. Pastasaus is daarvoor super geschikt.

Lasagne met verstopte-groentesaus

Zoals je op de foto hierboven ziet zit deze lasagna boordevol groenten. Zonder dat je het ziet, omdat ik dit mee pureer met de saus. Zo laat je je kids heel veel groenten eten, zonder dat ze het door hebben.

Tips: 

  • Maak het complete recept, snijd het na de bereiding in porties en vries het in. Zo heb je altijd een lekker voedzaam maaltje voor de kleine achter de hand. Bijvoorbeeld als jullie iets eten wat niet geschikt is.
  • De saus is niet alleen ideaal bij lasagne, je kunt hem ook mengen met andere gekookte pastasoorten. Zo is het een gewone pastasaus, met heel veel groenten. Alleen ziet de kleine dondersteen dat niet 😉
  • Deze pastasaus is ook geschikt voor de allerkleinsten. Meng er gekookte pasta door die je eventueel heb fijngesneden, of pureer dit ook mee.

Veel plezier aan tafel met Stokke

Dit artikel is de derde in rij in de samenwerking met Stokke (bekijk hier artikel 1 met tips om kids bij het koken te betrekken, en hier artikel 2 waarbij ik tips geef voor moeilijke eters). Als iets het eten met kleine kids leuker maakt zijn het de producten van Stokke wel. Fem zit al drie jaar op de Tripp Trapp stoel, en ook Jill zit nu alweer gezellig aan tafel in het babyschaaltje.

De nieuwe kinderlijnen van Stokke, de EzPz (een placemat, kom en bekerhouder in één) en Munch (een serviesset met bestek) bevatten handige producten die het eten met kleintjes aan tafel nog leuker (en makkelijker) maken. Fem is er inmiddels al iets te groot voor, maar ik weet zeker dat we hier met Jill nog heel veel plezier van gaan hebben.

Tip: Houd mijn Instagram-pagina vandaag in de gaten, hier mag ik een exemplaar van de EzPz weggeven!

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Stokke, lees mijn disclaimer.

De foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Liefkleingelukfotografie.nl

Ingrediënten

- 10 porties

Extra benodigd: staafmixer

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze lasagne met verstopte-groentesaus

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden en vet een ovenschaal in.
2
Stap 2
Snijd de broccoli in roosjes, schraap de wortel en snijd deze in stukjes. Kook de wortel en broccoli 8 minuten voor in ruim water.
3
Stap 3
Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit dit in een koekenpan met olijfolie aan.
4
Stap 4
Snijd de courgette in plakjes, en de tomaat in grove stukken en bak dit met de ui mee.
5
Stap 5
Giet de broccoli en wortel af en bak dit ook even mee in de koekenpan. Voeg hierna de gezeefde tomaten, oregano, suiker, zout en peper toe en verwarm dit 10 minuten mee.
6
Stap 6
Pureer het megnsel met de staafmixer tot een pastasaus.
7
Stap 7
Bouw de lasagne in de ovenschaal op door een laagje saus telkens af te wisselen met lasagnevellen. Eindig met de saus en bestrooi dit met geraspte kaas.
8
Stap 8
Verwarm de lasagne met verstopte groentesaus 25 minuten in de oven, tot de lasagnevellen gaar zijn.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten

1 reactie

J.M. van Dieren

Het was geweldig! Ook mijn gasten waren onder de indruk.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op