Makkelijke pasta uit de oven

Door Joor – Soms heb ik zin in makkelijk. En bijna altijd kom ik dan of uit bij pasta of bij iets wat ik in de oven kan schuiven. Dus dacht ik, waarom zou ik die twee niet met elkaar combineren? Dat werd deze heerlijke makkelijke pasta uit de oven.

Makkelijke pasta uit de oven

Makkelijke pasta uit de oven

Bij dit recept kook je de pasta niet in een pan, maar in de oven en in de saus. Dat betekent dat je eigenlijk niet meer hoeft te doen dan de saus maken en de oven aanzetten.

Ideaal op dagen waarop je heel weinig zin hebt om te koken en de app van Thuisbezorgd naar je lonkt. Door in dit gerecht tortellini te gebruiken, krijg je een heerlijk volle pastaschotel die niet onder doet voor een mac and cheese. Maar heb je meer zin in een vlezige variant? Gebruik dan tortellini gevuld met vlees, net zo lekker!

Ben je opzoek naar meer pasta-recepten? Neem dan een kijkje op deze pagina, hier staan alle recepten bij elkaar.

Makkelijke pasta uit de oven

Makkelijke pasta uit de oven

25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 100 gram spinazie
  • 400 ml water
  • peper en zout
  • 1 zakje tortellini ik gebruikte die met kaasvulling
  • 100 gram penne
  • 1 zakje geraspte kaas
  • rucola voor erbij

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn. Doe het teentje knoflook, de blaadjes rozemarijn, de rode peper, de blikken tomaat, de balsamicoazijn en de spinazie in een keukenmachine of blender. Vul 1 van de blikjes tomaat opnieuw met water en voeg dat ook toe. Blend of mix totdat je een saus hebt. Breng op smaak met water en zout.
  • Leg de tortellini en de penne in een grote ovenschaal en overgiet de pasta met de saus. Strooi er de geraspte kaas overheen.
  • Zet de schaal 20 minuten in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.
  • Lekker met met olijfolie aangemaakte rucola.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
10 comments
    1. Ik heb hem ongebakken in de koelkast gedaan omdat het best veel was en de dag daarna in de oven gedaan en ik vond het erg lekker
      Maar ik zou het niet nog en keertje bakken

  1. Hier vonden ze hem enorm lekker! Als je de mini penne neemt is hij op tijd gaar!
    Ik had 2x zoveel spinazie gedaan….alleen is de kleur dan minder aangenaam zullen we maar zeggen…..

  2. Jammer dat je het serveert en de pasta nog niet gaar is dus het weer terug de oven in moet. Ik had de reacties gelezen en daardoor besloten dat ik het al langer in de oven zou zetten dus ik heb een halfuur aangehouden. Ik ging ervan uit dat het wel goed zou zijn hierna maar de pasta was echt nog hard. Daarna nog een kwartier in de oven gezet op 250 graden. De saus was wel echt een succes!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk