Wortelcake met pistache

Het is weer de hoogste tijd voor een bakrecept. Deze keer gaan we voor een verantwoorde keuze, namelijk een wortelcake met pistache, en minder suiker.

Wortelcake met pistache

De wortelcake is minder zoet dan je van een cake gewend bent. Maar dat maakt hem niet minder lekker, misschien juist wel lekkerder dan een zoete cake. De pistache geeft de cake een kick, een hartige bite. En samen met de koekkruiden zorgt het voor een lekkere diepe smaak.

Wil je altijd een lekker tussendoortje achter de hand hebben? Vries de plakjes cake dan in. Kun je altijd wat lekkers uit de vriezer pakken als je er behoefte aan hebt.

Ga je liever voor een foute wortelcake met meer suiker en boter? Ga dan voor dit recept.

Wortelcake met pistache

Wortelcake met pistache

15 minuten
+ 30 minuten
10 plakjes

Ingrediënten

  • 50 gram ongezouten en gepelde pistachenootjes
  • 200 gram wortel geraspt
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 80 gram donkere basterdsuiker
  • 1,5 theelepel koekkruiden
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • 125 ml melk
  • 80 ml zonnebloemolie

Extra benodigd: cakeblik van 25 cm, satéprikker

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een cakeblik in en bekleed deze eventueel met bakpapier.
    • Hak de pistachenootjes grof.
    • Meng de droge ingrediënten door elkaar, dit zijn de wortel met pistachenootjes, zelfrijzenbakmeel, basterdsuiker, koekkruiden en zout.
    • Roer in een andere kom de eieren los en meng dit met de melk en zonnebloemolie. Roer dit door de droge ingrediënten.
    • Verdeel het mengsel over het cakeblik en bak 25 tot 30 minuten in de oven. Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken, als deze er schoon uit komt is de cake gaar.
    Pin dit recept
    Afdrukken

    Wortelcake met pistache


    Brenda Hoff
    Brenda Hoff
    Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
    1 comment

    Geef een reactie

    Misschien vind je dit ook leuk