Ga naar de inhoud

Vegetarische nasi met omeletrolletjes

Vandaag gaan we alvast op de vegetarische tour met een nasi recept zonder vlees. Doe je volgende week mee met de Nationale week zonder vlees? Zet deze vegetarische nasi met omeletrolletjes dan alvast in de weekplanning. Een nasi recept zonder vlees waarbij je de kipfilet of hamblokjes niet mist. Door...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Vegetarische nasi met omeletrolletjes

Vandaag gaan we alvast op de vegetarische tour met een nasi recept zonder vlees. Doe je volgende week mee met de Nationale week zonder vlees? Zet deze vegetarische nasi met omeletrolletjes dan alvast in de weekplanning. Een nasi recept zonder vlees waarbij je de kipfilet of hamblokjes niet mist.

Door Joor – Nasi staat bij ons met regelmaat op tafel. Mijn vriend moest wel even aan wennen aan mijn soort nasi, want daar zit geen vlees in. Geen ham door de rijst, geen kip erbij en geen vleessmaken om de nasi op smaak te brengen. Is deze nasi dan wel lekker – moet hij met regelmaat gedacht hebben. Inmiddels weet hij wel beter!

Vegetarische nasi met omeletrolletjes

Vegetarische nasi met omeletrolletjes

Deze vegetarische nasi breng je op smaak door de rijst te koken in bouillon en door ketjap toe te voegen aan je omelet. Verder maak je een sausje van ketjap en sambal om de nasi nog lekkerder te maken. Je favoriete nasigroenten erbij en klaar is je nasi. Wedden dat je het vlees niet eens mist?

Wil je er toch toch graag vlees bij eten? Maak dan wat extra van de ketjap-sambalmix, bak de kip en voeg als laatste de ketjapmix toe. Even afbakken en klaar!

Opzoek naar een andere variatie? Probeer deze variant op nasi met bloemkoolrijst eens.

Vegetarische nasi met omeletrolletjes

 

Ingrediënten

personen

Voor de saus:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze vegetarische nasi met omeletrolletjes

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Zet water op voor de rijst en verkruimel hierin het groentebouillonblokje. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af.
2
Stap 2
Snijd de rode ui, de teen knoflook en de rode peper (zonder de zaadjes) in kleine stukjes.
3
Stap 3
Meng de sambal en de 3 eetlepels ketjap manis door elkaar in een apart bakje.
4
Stap 4
Klop de eieren in een apart kommetje los met een vork en voeg de eetlepel ketjap manis toe. Breng de eieren vervolgens op smaak met peper en een klein beetje zout.
5
Stap 5
Bak van de eieren een omelet in een zo klein mogelijke koekenpan op laag vuur, de omelet wordt dan lekker dik. Dek de pan eventueel af met een deksel en laat de omelet zachtjes stollen.
6
Stap 6
Bak in een wok of hapjespan de ui, de knoflook, de ketoembar, djinten en gemberpoeder op middelhoog vuur glazig. Voeg daarna de groenten aan de pan toe.
7
Stap 7
Als de groenten beetgaar zijn, voeg je de gekookte rijst en de ketjap-sambalmix toe. Roer goed door. Laat het gerecht nu rustig warm worden op laag – middelhoog vuur. Als de rijst is opgewarmd, is de nasi klaar. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
8
Stap 8
Rol de omelet op tot rolletjes en serveer deze bij de nasi.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels

2 reacties

Jasper

Kun je dit recept ook smorgen of smiddags maken en dan Savonds opwarmen in een pan.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja dit kan heel goed met nasi. Lekker om het op te bakken in een koekenpan of wokpan

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op