Vegetarische nasi met omeletrolletjes

Vandaag gaan we alvast op de vegetarische tour met een nasi recept zonder vlees. Doe je volgende week mee met de Nationale week zonder vlees? Zet deze vegetarische nasi met omeletrolletjes dan alvast in de weekplanning. Een nasi recept zonder vlees waarbij je de kipfilet of hamblokjes niet mist.

Door Joor – Nasi staat bij ons met regelmaat op tafel. Mijn vriend moest wel even aan wennen aan mijn soort nasi, want daar zit geen vlees in. Geen ham door de rijst, geen kip erbij en geen vleessmaken om de nasi op smaak te brengen. Is deze nasi dan wel lekker – moet hij met regelmaat gedacht hebben. Inmiddels weet hij wel beter!

Vegetarische nasi met omeletrolletjes

Vegetarische nasi met omeletrolletjes

Deze vegetarische nasi breng je op smaak door de rijst te koken in bouillon en door ketjap toe te voegen aan je omelet. Verder maak je een sausje van ketjap en sambal om de nasi nog lekkerder te maken. Je favoriete nasigroenten erbij en klaar is je nasi. Wedden dat je het vlees niet eens mist?

Wil je er toch toch graag vlees bij eten? Maak dan wat extra van de ketjap-sambalmix, bak de kip en voeg als laatste de ketjapmix toe. Even afbakken en klaar!

Opzoek naar een andere variatie? Probeer deze variant op nasi met bloemkoolrijst eens.

Vegetarische nasi met omeletrolletjes

Vegetarische nasi met omelet

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram ongekookte rijst of 600 gram gekookte rijst
  • 1 groentebouillonblokje
  • 4 eieren
  • 2 tl ketjap manis
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel ketoembar gemalen koriander
  • 1 theelepel djinten gemalen komijn
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 800 gram nasigroenten

Voor de saus:

  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1-2 theelepels sambal

Bereiding

  • Zet water op voor de rijst en verkruimel hierin het groentebouillonblokje. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af.
  • Snijd de rode ui, de teen knoflook en de rode peper (zonder de zaadjes) in kleine stukjes.
  • Meng de sambal en de 3 eetlepels ketjap manis door elkaar in een apart bakje.
  • Klop de eieren in een apart kommetje los met een vork en voeg de eetlepel ketjap manis toe. Breng de eieren vervolgens op smaak met peper en een klein beetje zout.
  • Bak van de eieren een omelet in een zo klein mogelijke koekenpan op laag vuur, de omelet wordt dan lekker dik. Dek de pan eventueel af met een deksel en laat de omelet zachtjes stollen.
  • Bak in een wok of hapjespan de ui, de knoflook, de ketoembar, djinten en gemberpoeder op middelhoog vuur glazig. Voeg daarna de groenten aan de pan toe.
  • Als de groenten beetgaar zijn, voeg je de gekookte rijst en de ketjap-sambalmix toe. Roer goed door. Laat het gerecht nu rustig warm worden op laag – middelhoog vuur. Als de rijst is opgewarmd, is de nasi klaar. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  • Rol de omelet op tot rolletjes en serveer deze bij de nasi.
Pin dit recept
Afdrukken

 

(Visited 21 times, 10 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk