Vegetarische omeletwrap met Créme Americain

Vandaag start de week zonder vlees. Ook op brendakookt.nl steunen we dit initiatief en publiceren we deze week recepten zonder vlees. Klik hier om mijn top 10 vegetarische recepten te bekijken. Tijdens de week zonder vlees gaan we natuurlijk ook voor vegetarische lunches. Ik heb een nieuwe variant gemaakt op één van mijn favoriete lunches met vlees, het broodje Filet Americain met ei. Ik maak er een vegetarische omeletwrap met Créme Americain van. En daarbij geef ik ook nog twee andere snelle vegetarische lunchtips.

Vegetarische omeletwrap met Créme Americain

Een broodje Americain met gekookt ei zijn een gouden combi. Simpel, maar altijd goed. Deze keer deed ik het anders. De Filet Americain vervang ik door de vegetarische variant van SMAECK.

De Créme Americain heb ik afgelopen jaar tijdens mijn zwangerschap vaak gegeten. Mijn favoriete vegetarische variant op de bekende smeersel van vlees. Zo kon ik toch Americain eten tijdens mijn zwangerschap.

Crème Américain is een 100% vegetarische spread op basis van Valess. Het heeft de lekkere en kruidige smaak zoals we van Filet Américain gewend zijn. De spread is verkrijgbaar in vier verschillende smaken namelijk Naturel, Martinosaus met uitjes en stukjes augurk, een mediterrane versie met kaasvlokken en geroosterde pijnboompitten en een Oriëntaals gekruide variant.

Vegetarische omeletwrap met Créme Americain

Het gekookt ei heb ik in dit geval vervangen door een omeletwrap, waar ik de Créme Americain mee besmeer. Met een beetje sla, komkommer en truffelmayonaise als finishing touch heb je binnen no time een lekkere vegetarische lunch op je bord.

Vegetarische omeletwrap met Créme Americain

Vegetarische omeletwrap met Americain

15 minuten
1 persoon

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • eetlepel melk
  • Créme Americain Mediterraan
  • handje sla
  • 4 plakjes komkommer in reepjes
  • likje truffelmayonaise
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Roer de eieren los in een kommetje. Roer het scheutje melk er door en breng op smaak met zout en peper. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak hier van het eimengsel een omelet in.
  • Laat de omelet afkoelen op een bord.
  • Besmeer de omelet met de Americain Mediterraan. Beleg met een handje sla, reepje komkommer en verdeel er een beetje truffelmayonaise over.
  • Rol de omeletwrap vervolgens op en geniet van een heerlijke lunch.
Pin dit recept
Afdrukken

Vegetarische omeletwrap met Créme Americain

Maar er is meer! Naast de Créme Americain zijn er nu ook Greens van SMAECK! Dit zijn smaakvolle romige groentespreads gecombineerd met witte bonen. De bonen zorgen voor de romige structuur. De spreads zijn 100% vegan en verkrijgbaar in de varianten: Greens Velderwt, Greens Rode Biet, Greens Pompoen, Greens Paprika-Courgette.

Niet alleen lekker bij de lunch op brood of cracker, maar ook ideaal op een toastje of als dip bij de borrel.

De Greens verwerkte ik in twee lekkere lunches:

3x Vegetarische lunchtip

Cracker Greens Rode Bieten met zachte geitenkaas, granaatappelpitjes en tuinkers

3x Vegetarische lunchtip

Broodje Greens Pompoen met gegrilde courgette, geitenkaas, walnoten en honing

Bekijk het Instagram account van SMAECK voor meer receptinspiratie. De producten zijn onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn en Jumbo, klik hier voor meer informatie.

Dit artikel schreef ik in samenwerking met SMAECK, lees mijn disclaimer.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk