De kipnugget kennen we allemaal. Een stukje gepaneerde kip, in lekker hap-formaat. Deze keer doe ik het anders. Ik maak er visnuggets van. Super lekkere krokante hapjes met een vleugje citroen.
Visnuggets met Parmezaan en citroen
Krokante warme hapjes, I love it! Deze vishapjes zijn weer eens wat anders dan een bitterbal of mini saucijzenbroodje. Extra lekker door de citroen en parmezaan die ik in de panko heb verwerkt.
De visnuggets zijn zo lekker dat ze eigenlijk geen saus nodig hebben. Maar als je het niet kunt laten, dip de vishapjes dan in sweet chilisaus.
Visnuggets met Parmezaan en citroen
20 minuten
+ 15 minuten
16 stuks
Ingrediënten
- 2 kabeljauwfilets
- 60 gram panko om te paneren
- 25 gram Parmezaan geraspt
- rasp van 1 citroen
- blaadjes van een takje tijm fijngesneden
- snuf zout
- 1 eetlepel olijfolie
- 5 eetlepels bloem
- 2 eieren
- ketchup en sweet chilisaus voor erbij
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Verdeel panko over een bakplaat en verwarm dit 5 minuten in de oven. Doe de panko hierna in een schaal en mix de Parmezaan, zout, citroenrasp en fijngesneden tijm er door samen met een halve eetlepel olijfolie.
- Dep de vis droog en snijd in blokjes. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de bloem en eieren in een diep bord, kluts de eieren hierbij los.
- Haal de vis eerst door de bloem, klop overtollig bloem era f. Daarna door het ei en vervolgens door de panko.
- Verdeel de gepaneerde visstukjes over de bakplaat. Bak de visnuggets in 15 minuten gaar en goudbruin.
- Meng 4 eetlepels ketchup met 2 eetlepels sweet chilisaus en serveer dit bij de visnuggets.
