Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Gevulde zoete aardappel met ei

Wil je eens lunchen met iets anders dan een boterham. Dan heeft Joor een hele lekkere tip. Ga voor deze gevulde zoete aardappel met ei. Extra lekker met avocadomash er bij.

En zeg nou zelf, dit is het zonnetje op je bord? Dit gerecht zou ook niet misstaan bij de paasbrunch. De komende weken delen we de lekkerste paasrecepten met je. Al kun je ze natuurlijk ook iedere andere dag van het jaar eten. Klik hier voor een overzicht van alle paasrecepten.

Gevulde zoete aardappel met ei

Door Joor – Oke, misschien is het nu wel tijd om toe te geven dat ik lichtelijk gek ben op zoete aardappel. Ik zou deze oranje aardappel het liefst bij iedere maaltijd eten. Mijn vriend gruwelt ervan en dreigt altijd dat hij langs de Mac gaat als ik vertel dat we die avond zoete aardappel eten. En dat snap ik dus niet, want zoete aardappels zijn toch heerlijk?

Gevulde zoete aardappel met ei

Het leek me leuk om deze groente eens op een andere manier in te zetten, in dit geval bij een ontbijt- of lunchgerecht. Daarom combineer ik de zoete aardappel vandaag met pittige, gebakken bonen, avocadomash en ei.

Eigenlijk een heel Mexicaanse combinatie. Superlekker, makkelijk en ideaal als ontbijt of lunch. Probeer maar!

Gevulde zoete aardappel met ei

Gevulde zoete aardappel met ei

15 minuten
+ 10 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 4 grote zoete aardappelen
  • 1 blik bonenmix 310 gram
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 rijpe avocado’s
  • 4 eieren
  • koriander voor garnering
  • peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Gaar de zoete aardappelen 8 – 10 minuten in de magnetron totdat ze gaar zijn. Snijd vervolgens voorzichtig overdwars open, niet helemaal door!
  • Verwarm in de tussentijd een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg wat olijfolie toe. Laat de bonenmix uitlekken en spoel goed af totdat er geen bellen meer vanaf komen. Doe vervolgens de bonenmix in de pan en bak kort aan. Voeg dan de cayennepeper en peper en zout toe en roer goed door.
  • Leg de zoete aardappels op de bakplaat en vul ze met in totaal de helft van de gebakken bonen. Plet de andere helft van de bonenmix plat met een vork en zet klaar voor straks.
  • Breek de eieren boven de zoete aardappels, doe dat zo dat de eieren zoveel mogelijk in de zoete aardappel terechtkomen. Vind je dit te ingewikkeld? Bak dan 4 gewone eieren in een koekenpan.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de eieren in 8 – 10 minuten gaar.
  • Prak in de tussentijd de avocado’s met wat peper en zout tot moes.
  • Serveer de gevulde zoete aardappels met de avocadomash, de gebakken bonen en wat koriander.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept