Ga naar de inhoud

Gevulde zoete aardappel met ei

Wil je eens lunchen met iets anders dan een boterham. Dan heeft Joor een hele lekkere tip. Ga voor deze gevulde zoete aardappel met ei. Extra lekker met avocadomash er bij. En zeg nou zelf, dit is het zonnetje op je bord? Dit gerecht zou ook niet misstaan bij de...
15 minuten Voorbereidingstijd
10 minuten Bereidingstijd
Delen op

Gevulde zoete aardappel met ei

Wil je eens lunchen met iets anders dan een boterham. Dan heeft Joor een hele lekkere tip. Ga voor deze gevulde zoete aardappel met ei. Extra lekker met avocadomash er bij.

En zeg nou zelf, dit is het zonnetje op je bord? Dit gerecht zou ook niet misstaan bij de paasbrunch. De komende weken delen we de lekkerste paasrecepten met je. Al kun je ze natuurlijk ook iedere andere dag van het jaar eten. Klik hier voor een overzicht van alle paasrecepten.

Gevulde zoete aardappel met ei

Door Joor – Oke, misschien is het nu wel tijd om toe te geven dat ik lichtelijk gek ben op zoete aardappel. Ik zou deze oranje aardappel het liefst bij iedere maaltijd eten. Mijn vriend gruwelt ervan en dreigt altijd dat hij langs de Mac gaat als ik vertel dat we die avond zoete aardappel eten. En dat snap ik dus niet, want zoete aardappels zijn toch heerlijk?

Gevulde zoete aardappel met ei

Het leek me leuk om deze groente eens op een andere manier in te zetten, in dit geval bij een ontbijt- of lunchgerecht. Daarom combineer ik de zoete aardappel vandaag met pittige, gebakken bonen, avocadomash en ei.

Eigenlijk een heel Mexicaanse combinatie. Superlekker, makkelijk en ideaal als ontbijt of lunch. Probeer maar!

Gevulde zoete aardappel met ei

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gevulde zoete aardappel met ei

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 10 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Gaar de zoete aardappelen 8 – 10 minuten in de magnetron totdat ze gaar zijn. Snijd vervolgens voorzichtig overdwars open, niet helemaal door!
3
Stap 3
Verwarm in de tussentijd een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg wat olijfolie toe. Laat de bonenmix uitlekken en spoel goed af totdat er geen bellen meer vanaf komen. Doe vervolgens de bonenmix in de pan en bak kort aan. Voeg dan de cayennepeper en peper en zout toe en roer goed door.
4
Stap 4
Leg de zoete aardappels op de bakplaat en vul ze met in totaal de helft van de gebakken bonen. Plet de andere helft van de bonenmix plat met een vork en zet klaar voor straks.
5
Stap 5
Breek de eieren boven de zoete aardappels, doe dat zo dat de eieren zoveel mogelijk in de zoete aardappel terechtkomen. Vind je dit te ingewikkeld? Bak dan 4 gewone eieren in een koekenpan.
6
Stap 6
Schuif de bakplaat in de oven en bak de eieren in 8 – 10 minuten gaar.
7
Stap 7
Prak in de tussentijd de avocado’s met wat peper en zout tot moes.
8
Stap 8
Serveer de gevulde zoete aardappels met de avocadomash, de gebakken bonen en wat koriander.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op