Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Pasta met spinazie en gerookte zalm

Pasta met zalm, pasta met spinazie en spinazie met gerookte zalm. Deze drie combi’s zijn wat mij betreft altijd een winnaar. Daarom vond ik het tijd voor een remake van dit recept uit 2012. Een snelle maaltijd, pasta met spinazie en gerookte zalm.

Dit gerecht eet ik zelf heel graag, alleen houdt mijn vriend niet van gerookte zalm. Soms vervang ik de gerookte zalm door gebakken zalm, of door tonijn uit blik. Maar dat kan niet tippen aan deze combi.

Pasta met spinazie en gerookte zalm

Om het pastagerecht lekker romig te maken gebruik ik Boursin, en ik voeg ook een beetje extra knoflook toe. Plus citroensap, dat maakt het gerecht af.

Deze snelle maaltijd zet je binnen 20 minuten op tafel. Ideaal voor makkelijke maandag. Of woensdag, vrijdag of zaterdag. Deze maaltijd kan altijd. Tip: ook een ideaal recept om voor 1 persoon te bereiden.

Pasta met spinazie en gerookte zalm

Pasta met spinazie en gerookte zalm

20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram penne
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 600 gram verse spinazie
  • sap van een halve citroen
  • 1 pakje Boursin a 150 gram
  • 200 gram gerookte zalm
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verwarm olijfolie in een grote koekenpan of wok en fruit hier de ui met de knoflook in. Doe hierna de spinazie er bij en bak dit 5 minuten mee. Roer tussentijds door.
  • Doe de citroensap en Boursin er bij en verwarm even mee. Breng hierna op smaak met zout en peper.
  • Roer de pasta en zalm door het spinaziemengsel en serveer hierna direct.

Pasta met spinazie en gerookte zalm

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

9 Reacties

  1. Joyce 14 november 2019 om 12:00

    Welke boursin gebruik je hiervoor?

  2. C 22 december 2019 om 18:44

    Zijn dit de benodigheden voor 2 personen?

    1. Brenda Kookt 24 december 2019 om 15:30

      Ik zie dat dat inderdaad nog niet vermeld staat. Is nu aangepast, het recept is voor 4 personen.

  3. Marion 21 oktober 2020 om 19:15

    Hoeveel kcal is dit

  4. Arianne 2 februari 2021 om 12:12

    Het lukt niet dit recept te pinnen. Dat is jammer.

    1. Marianne 2 februari 2021 om 13:18

      Vind ik ook! Gr. Marianne.

    2. Brenda Hoff 8 februari 2021 om 09:33

      Wat gek, hier ga ik naar kijken Arianne. Dit zou namelijk wel moeten werken.

  5. Marco 26 februari 2021 om 16:45

    Erg lekker, ik was alleen vergeten om de spinazie te wassen😔en daardoor zat er helaas veel zand in de maaltijd. De volgende keer, want die komt er, eerst de spinazie goed wassen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept