Pasta met spinazie en gerookte zalm

Pasta met zalm, pasta met spinazie en spinazie met gerookte zalm. Deze drie combi’s zijn wat mij betreft altijd een winnaar. Daarom vond ik het tijd voor een remake van dit recept uit 2012. Een snelle maaltijd, pasta met spinazie en gerookte zalm.

Dit gerecht eet ik zelf heel graag, alleen houdt mijn vriend niet van gerookte zalm. Soms vervang ik de gerookte zalm door gebakken zalm, of door tonijn uit blik. Maar dat kan niet tippen aan deze combi.

Pasta met spinazie en gerookte zalm

Om het pastagerecht lekker romig te maken gebruik ik Boursin, en ik voeg ook een beetje extra knoflook toe. Plus citroensap, dat maakt het gerecht af.

Deze snelle maaltijd zet je binnen 20 minuten op tafel. Ideaal voor makkelijke maandag. Of woensdag, vrijdag of zaterdag. Deze maaltijd kan altijd. Tip: ook een ideaal recept om voor 1 persoon te bereiden.

Pasta met spinazie en gerookte zalm

Pasta met spinazie en gerookte zalm

20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram penne
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 600 gram verse spinazie
  • sap van een halve citroen
  • 1 pakje Boursin a 150 gram
  • 200 gram gerookte zalm
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verwarm olijfolie in een grote koekenpan of wok en fruit hier de ui met de knoflook in. Doe hierna de spinazie er bij en bak dit 5 minuten mee. Roer tussentijds door.
  • Doe de citroensap en Boursin er bij en verwarm even mee. Breng hierna op smaak met zout en peper.
  • Roer de pasta en zalm door het spinaziemengsel en serveer hierna direct.
Pin dit recept
Afdrukken

Pasta met spinazie en gerookte zalm


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk