Dutch baby met karamel

Zeg je Moederdag, dan zeg je ontbijten. Een beschuitje met jam of aardbeien op bed van de kids is natuurlijk erg lekker, en lief. Maar iets anders waardeert mama natuurlijk ook wel ;) Wil je echt uitpakken, dan maak je deze Dutch baby met karamel en aardbeien.

Dutch baby? Dutch baby is een pannenkoek uit de oven. Super simpel om te maken, en daarom zeer geschikt om door je man of vriend te laten maken samen met de kids. Het is letterlijk beslag in de oven schuiven en wachten tot het klaar is.

Dutch baby met karamel

De Dutch baby bestaat uit een simpel beslag die je in de oven in een schaal verwarmd. Je hoeft dus geen aparte pannenkoeken te bakken, en de pannenkoek te draaien. Het is letterlijk beslag in een pan, in de oven schuiven en wachten. Het wachten is het lastigste aan het recept.

Bij een dutch baby kun je van alles en nog wat serveren. Joor serveerde deze versie met een karamelspread en verse aardbeien. Maar je kunt ook gaan voor bijvoorbeeld een bolletje vanilleijs en wat chocola, dan wordt het een toetje in plaats van zoet ontbijt. Of je eet ‘m gewoon zo met een beetje suiker. Het kan allemaal, en is allemaal lekker.

Ga je liever aan de bak voor je moeder? Check dan het recept van deze roze cheesecake.

Dutch baby met karamel

Dutch baby met karamel

20 minuten
2 tot 4 porties

Ingrediënten

 • 2 eieren
 • 150 ml volle melk
 • 1 eetlepel suiker
 • 1 theelepel kaneel
 • 100 gram bloem
 • klontje boter
 • karamelspread of dulce de leche
 • poedersuiker
 • fruit: aardbeien bosbessen of wat je verder lekker vindt

Extra benodigd: ovenbestendige, ronde schaal (bijvoorbeeld gietijzer) van ongeveer 24 cm doorsnede

  Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de schaal die je gaat gebruiken alvast in de oven tijdens het opwarmen.
  • Klop de eieren los en mix ze vervolgens met de melk, de suiker, de kaneel en de bloem. Roer totdat je een egale mix hebt.
  • Haal de schaal voorzichtig uit de oven als de oven is voorverwarmd en doe er een klontje boter in. Draai rond zodat de hele bodem van de schaal bedekt is met boter.
  • Schenk dan het beslag in de schaal en zet terug in de oven.
  • Bak 18-20 minuten totdat je dutch baby klaar is.
  • Serveer de dutch baby warm met karamel, wat poedersuiker en fruit van je keuze.
  Pin dit recept
  Afdrukken

  Dutch baby met karamel


  Brenda Hoff
  Brenda Hoff
  Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
  1 comment

  Geef een reactie

  Misschien vind je dit ook leuk