Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Tuna melt quiches

Er staat een snel maar lekker hapje met tonijn voor jullie klaar. Dit recept komt van pas tijdens de mooie zonnige dagen die voor deur staan. Voor als we er lekker op uit gaan. Een dag je weg, naar park, zwembad of strand. De tuna melt quiches zijn perfect voor een picknick, maar ze doen het ook heel goed als hartig hapje op een feestje.

Als #princesambassadeur mocht ik weer aan de slag met de vis in blik van Princes. Jullie weten inmiddels dat ik altijd een paar blikjes op voorraad heb. Deze maand staat in het teken van het thema picknicken, daar passen deze mini quiches super goed bij. Je eet ze namelijk zo uit het vuistje.

Ik trap het #PrincesPicknick thema af, samen met mij gaan 15 Princes ambassadeurs hiermee aan de slag. Lees snel verder, om erachter te komen hoe je kans maakt op een Princes pakket. Dan kun je daarna ook zelf aan de slag.

Tuna melt quiches

Tuna melt quiches

Dit recept is gebaseerd op het broodje tuna melt. Ook een ideaal broodje voor een picknick. Maar voor dit recept wilde ik er iets anders mee doen.

Ik maakte mini quiches die je zowel warm als koud kunt eten. De vulling van de taartjes bestaat uit tonijn met tomaat, augurk en kappertjes. Tabasco geeft de tuna melt een extra kick. En natuurlijk mag kaas niet ontbreken, de kaas zorgt voor de melt en maakt het nog lekkerder.

Tuna melt quiches

Tuna melt quiches

15 minuten
+ 30 minuten
8 stuks

Ingrediënten

  • 8 plakjes hartige taartdeeg
  • 1 blikje Princes tonijnstukken in water uitgelekt
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 augurkstick
  • 1 theelepel kappertjes
  • 2 eieren
  • 1 ½ theelepel Tabasco
  • olijfolie om in te vetten
  • snuf peper
  • 100 gram geraspte kaas

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een muffinvorm in.
  • Snijd de tomaatjes in kwarten, snijd de augurk en kappertjes fijn.
  • Roer de tonijn los in een kom, breng op smaak met peper en de Tabasco. Voeg hierna tomaatjes toe (houdt 8 stukjes tomaat achter) samen met de augurk en kappertjes. Roer dit door elkaar.
  • Voeg hierna de eieren samen met de helft van de kaas bij het tonijnmengsel, roer goed door.
  • Verdeel het deeg over de muffinvormpjes. Vul dit met het tonijnmengsel en verdeel de rest van de kaas over de vulling. Maak af met de achtergehouden tomaatjes.
  • Verwarm de quiches 30-40 minuten in de oven. Tot het deeg gaar en goudbruin kleurt en de vulling gestold.
  • De tuna melt quiches kunnen zowel koud als warm gegeten worden.

Ben je opzoek naar meer picknickhapjes of lunches met tonijn? Deze pastasalade met tonijn en pesto is nog steeds mijn favoriet. En deze tonijnwrap kun je ook heel makkelijk meenemen.

Tuna melt quiches

Variatierecept

Met deze tuna melt quiches kun je heel goed variëren, zo kun je ook de andere heerlijke visproducten van Princes verwerken in het hapje. Vervang de tonijn bijvoorbeeld 1 op 1 door rode zalm uit blik. Of gebruik de makreel met tomatensaus voor een quiche met een lekkere twist.

Ga ook aan de slag!

De producten van Princes zijn MSC gecertificeerd. Hiermee zetten zij zich in om duurzame visvangst te bevorderen en het visaanbod in de zee voor de lange termijn te garanderen. Ook houden ze de leefomgeving van de vissen gezond. Dit kan door goed beheerde, verantwoorde visserij.

Eerder ging ik aan de slag met roze zalm, check deze lasagne met spinazie en dit broodje salmon melt. En deze gevulde courgettes met zalm doen het ook erg goed, net zoals deze snelle ovenschotel met tonijn.

Reageer onder dit artikel of onder mijn Instagram Princes post met jouw ultieme picknick of to go recept en maak kans op een goed gevuld Princes pakket. De winnaar trek ik dinsdag 21 mei.

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Princes Foods, lees mijn disclaimer.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. Marieke 17 mei 2019 om 09:01

    Lekker, snel en simpel, een wrap met tonijn!
    Tonijn losroeren met wat mayonaise, schepje sambal en een gesnipperd uitje erdoor.
    Wat frisse sla op de wrap, tonijnsalade erop, rollen en klaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept