Makkelijke pastagerechten kun je niet genoeg hebben. Ik heb dan ook een hele lading aan makkelijke gerechten met pasta die ik kan gebruiken als ik niet zoveel zin heb om te koken. Een van de makkelijkste varianten is ongetwijfeld deze pasta. Een snelle pasta met rode pesto en olijven.
Het fijne is dat je deze pasta binnen no time op tafel zet, je hoeft er heel weinig aan te doen. En dat terwijl de pasta heel veel smaak heeft.
Snelle pasta met rode pesto en olijven
De rode pesto geeft dit recept namelijk heel snel veel smaak. Ik combineer het met stukjes zwarte olijf en tomatenblokjes. De zachte mozzarella en frisse basilicum maken het gerecht af. Kind kan de was doen!
Wat is jouw snelle pastagerecht wat je keer op keer weer op tafel zet?
Klik hier voor meer snelle pastarecepten.
Snelle pasta met rode pesto en olijven
30 minuten
4 personen
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 2 blikken tomatenblokjes
- 100 gram rode pesto
- 12 zwarte olijven + extra voor de garnering
- 400 gram vlinderpasta
- 1 bosjes basilicum
- 2 bollen mozzarella
- peper en zout
- olijfolie
Bereiding
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan en voeg de knoflook en ui toe.
- Snijd in de tussentijd de paprika in kleine stukjes. Voeg de stukjes toe zodra de ui zacht is.
- Voeg dan de tomatenblokjes toe, samen met de rode pesto en de zwarte olijven (je kunt de olijven eventueel nog in stukjes snijden).
- Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan zacht. Laat zo’n 10 minuten pruttelen.
- Kook in de tussentijd de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
- Breng de saus op smaak met peper en zout. Vind je de saus te zuur? Voeg dan eventueel een theelepel suiker toe. Scheur de helft van de basilicum in grove stukken en voeg ook toe.
- Giet de pasta af en meng de helft van de saus door de pasta. Schep de pasta op borden en verdeel de rest van de saus eroverheen.
- Garneer de borden vervolgens met de rest van de basilicum en in stukken gescheurde mozzarella.
