Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Snelle tiramisu van perzik met bitterkoekjes

Dat een lekker zomers toetje niet moeilijk hoeft te zijn bewijst dit recept. Deze snelle tiramisu van perzik met bitterkoekjes is ideaal voor deze tijd van het jaar. Fruitig en fris met een beetje zoet, snel klaar en goed voor te bereiden.

Door Joor – Het is bijna zomer en dus is het tijd voor steenfruit! Dat is fruit met een pit in het midden, zoals nectarines, perziken en – de favoriet van mijn vader – pruimen. Deze steenvruchten zijn ideaal voor in toetjes, omdat ze lekker zoet zijn en omdat ze een fijne bite geven aan je gerecht.

Snelle tiramisu van perzik met bitterkoekjes

Snelle tiramisu van perzik met bitterkoekjes

Het leek me leuk om een snelle tiramisu te maken met steenfruit. Ik koos voor de perzik omdat ik die niet al te zoet vind en hij net wat steviger is dan bijvoorbeeld een nectarine.

In deze tiramisu combineer ik perzik met perzikjam voor de zoete noot en bitterkoekjes om het geheel lekker chewy te maken. Een romige basis van mascarpone en slagroom doet de rest.

Het resultaat? Een makkelijk en superlekker zomers nagerechtje!

Snelle tiramisu van perzik met bitterkoekjes

Snelle tiramisu van perzik met bitterkoekjes

20 minuten
4 -6 porties

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 2 el poedersuiker
  • 250 gram mascarpone
  • rasp van 1 citroen
  • 200 gram bitterkoekjes
  • 3 perziken
  • ½ pot perzikjam
  • munt ter garnering

Bereiding

  • Klop de slagroom stijf met een mixer. Voeg halverwege de poedersuiker toe. Roer vervolgens op lagere snelheid de mascarpone door de slagroom.
  • Rasp de schil van de citroen fijn met een fijne keukenrasp. Meng door het slagroommengsel.
  • Snijd 2/3 van de bitterkoekjes in kwarten en snijd de perziken in smalle partjes.
  • Je kunt de tiramisu op meerdere manieren serveren: in een grote schaal, in kommetjes of in glazen potjes zoals op de foto. Houd deze volgorde aan (in totaal): ½ van de perzikpartjes, ½ van de slagroom, de perzikjam, bitterkoekjes, andere ½ van de perzikpartjes en andere ½ van de slagroom.
  • Garneer met de overgebleven bitterkoekjes en wat munt.

Snelle tiramisu van perzik met bitterkoekjes

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. Merel 17 juni 2019 om 10:35

    Ik moet dit eten. Nu.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept