Ga naar de inhoud

Pitabroodje met roerei

Deze zondag krijg je van ons een heerlijke lunchtip, al mag je er ook een ontbijt van maken hoor 😉 Dit pitabroodje met roerei is een toppertje. Omdat een broodje ei altijd goed is! Soms wil ik voor de lunch eens wat anders dan een boterham met kaas. En vaak...
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Pitabroodje met roerei

Deze zondag krijg je van ons een heerlijke lunchtip, al mag je er ook een ontbijt van maken hoor 😉 Dit pitabroodje met roerei is een toppertje. Omdat een broodje ei altijd goed is!

Soms wil ik voor de lunch eens wat anders dan een boterham met kaas. En vaak probeer ik dan ook meteen wat meer groenten mijn lunch in te fietsen. Dit lunchgerechtje is zo’n anders-dan-anderslunch, hoewel dit broodje eigenlijk ook weer niet veel verschilt van een broodje ei en kaas.

Pitabroodje met roerei

Ik heb de gewone boterham bij dit gerechtje vervangen door pitabroodjes en aan een omelet met kaas ook spinazie en puntpaprika toegevoegd. Supermakkelijk, maar het resultaat is echt bijzonder!

Kleine insiderstip: deze pitabroodjes met roerei worden extra lekker als je ze serveert met een royale hoeveelheid ketchup. Jammie!

–> Wil je iets anders lunchen? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Pitabroodje met roerei

Pitabroodje met roerei

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pitabroodje met roerei

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Voeg dan de ui, knoflook en het paprikapoeder toe. Fruit de ui en knoflook ongeveer 2-3 minuten.
2
Stap 2
Voeg dan de puntpaprika toe en bak 2-3 minuten mee. Voeg daarna handje voor handje de spinazie toe. Laat het vorige handje blaadjes steeds slinken voordat je een nieuw handje toevoegt. Laat doorkoken totdat er niet veel water meer uit de spinazie komt. Breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur.
3
Stap 3
Klop de eieren los in een grote kom en roer er de geraspte kaas en wat peper doorheen. Meng er dan de afgekoelde groenten doorheen. Veeg de gebruikte koekenpan schoon en zet ‘m terug op het vuur. Doe er wat olijfolie in. Zet het vuur hoger.
4
Stap 4
Giet het eimengsel in de pan en gebruik een houten spatel om het eimengsel in beweging te houden. Blijf roeren totdat de eieren net gaar zijn en je een zacht eimengsel hebt. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
5
Stap 5
Verwarm de pitabroodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
6
Stap 6
Snijd de broodjes open en vul ze met het eimengsel. Serveer ze met flink wat ketchup.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Cajun kip met rijst en spinazie
Ketjap-noedels met zalm en broccoli
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas

1 reactie

Helen

Dat was een lekker broodje! Had geen spinazie maar gemaakt met paprika en lente ui. Maar ga het zeker vaker maken!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op