Zalm uit de oven met maple syrup en sojasaus

Snelle visrecepten, die komen wat mij betreft altijd van pas. Vandaag deel ik er weer zo eentje, zalm uit de oven met maple syrup en sojasaus. Een topper van een receptje qua smaak, maar ook met een perfecte garing van de verse zalm in de oven.

Ik beweer altijd dat wij iedere week vis eten, maar in de praktijk schiet dat er toch weleens bij in. Zonde! Want het is gezond en we vinden het ook allemaal lekker. Zelfs de peuter smult ervan en de baby pikt inmiddels ook een paar hapjes mee.

Zalm uit de oven met maple syrup en sojasaus

Zalm uit de oven met maple syrup en sojasaus

Verse zalm is toch wel mijn favoriete stuk vis. Het heeft weinig nodig om lekker te zijn, daarom eten we zalm vaak gebakken met een beetje zout, peper en citroensap. Meer niet. En dat is prima. Maar soms is het toch wel lekker om eens te variëren. Deze variant met maple syrup en sojasaus bleek een schot in de roos.

De combinatie van de zoete maple syrup, zoute sojasaus en pittige sriracha is een topper. Als je niet van pittig houdt, kun je ook een halve eetlepel sriracha toevoegen. De marinade kook ik nog even in als de zalm in de oven ligt, hier bestrijk ik de zalm nog een keer mee voor nog meer smaak.

Zalm in de oven garen in plaats van de koekenpan bleek ook een goed idee. Na 10 minuutjes in de oven was de zalm per-fect qua garing.

–> Klik hier voor meer receptinspiratie met vis.

Zalm uit de oven met maple syrup en sojasaus

Zalm uit de oven met maple syrup en sojasaus

5 minuten
+ 1 uur 10 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 4 verse zalmfilets
  • 3 eetlepels maple syrup
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel srirachasaus
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

  • Roer de maple syrup met de sojasaus, sriracha en geperste knoflook door elkaar in een kommetje.
  • Doe het mengsel in een plastic zak en laat de zalm hierin 1 uur marineren.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Haal de vis uit de marinade en leg de zalm (op de huid) op het bakpapier. Bak de zalm in 8 tot 10 minuten in de oven gaar.
  • Doe ondertussen de overige marinade in een pannetje en laat inkoken tot een glazuur ontstaat.
  • Lepel of bestrijk het glazuur voor het serveren over de vis.
Pin dit recept
Afdrukken

1 Comment

  1. Jannie 1 juli 2019 at 17:27

    Hallo,
    Wat is je advies voor bijgerechten om een complete maaltijd te maken?
    Bedankt.

    Reply

Geef een reactie