Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Doperwtensoep met spinazie en spekjes

Deze soep maakte ik van restjes uit de vriezer en koelkast. En dat pakte verrassend lekker uit! Een lekker soepje voor in de zomer, al kan dit wat mij betreft ook in de herfst of winter. Doperwtensoep met spinazie en spekjes.

Echte soepklanten, dat zijn wij. Zeker wekelijks eten we een soepje. We hebben we zelfs een poos voor elke maaltijd een kommetje soep gegeten. Nu gaan we voor soep in het weekend, lekker als lunch met een broodje er bij.

Doperwtensoep met spinazie en spekjes

Doperwtensoep met spinazie en spekjes

Ik weet niet hoe het kwam, maar ineens hadden veel te veel doperwtjes op voorraad in de vriezer. 3 doosjes! De hoogste tijd om daar een receptje mee te maken. Het werd deze doperwtensoep met spinazie en spekjes.

Een grove groene soep met lekker veel groenten. Naast de doperwten voeg ik ook nog spinazie toe. Paprikapoeder, currypoeder en chilipoeder geven de soep pit. En omdat ik houd van een romig soepje voeg ik ook een lepel crème fraîche toe aan mijn kommetje. Hartige gebakken spekjes maken de soep af.

–> klik hier voor meer lekkere soeprecepten.

    Doperwtensoep met spinazie en spekjes

    Doperwtensoep met spinazie en spekjes

    25 minuten
    4 kommen

    Ingrediënten

    • 400 gram doperwten plus extra ter garnering
    • 1 ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 400 gram verse spinazie
    • 1 blokje kippenbouillon
    • ½ theelepel zoete paprikapoeder
    • 1/ theelepel currypoeder
    • ¼ theelepel chilipoeder
    • 75 gram spekblokjes
    • 2 eetlepels maple syrup
    • olie om in te bakken
    • 2 eetlepels crème fraîche
    • zout en peper

    Bereiding

    • Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit dit in een pan met olie. Doe hierna de doperwten er bij en verwarm kort mee. Doe de bouillon er bij en breng aan de kook.
    • Laat de doperwten op zacht vuur 10 minuten pruttelen. Doe de laatste 4 minuten de spinazie er bij. Pureer de soep met een blender of staafmixer. Voeg hierna de paprikapoeder, currypoeder en chilipoeder toe. Breng de soep eventueel nog op smaak met zout en peper.
    • Bak in een koekenpan de spekblokjes krokant. verwarm hierna kort de maple syrup me een roer dit goed door elkaar.
    • Serveer de doperwtensoep met een lik crème fraîche, de maple spekjes en eventueel extra doperwten ter garnering.

    Deel dit bericht:

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on whatsapp
    Share on email
    Reacties

    3 Reacties

    1. Jo 25 juli 2019 om 17:20

      gaat het bouillonblokje samen met water in de pan? of lees ik ergens overheen?

      1. Angelique 29 juli 2019 om 11:58

        Dat vroeg ik mij ook af. Of alleen het blokje zonder water?

    2. Angelique 29 juli 2019 om 14:45

      Zojuist deze soep gemaakt, met 1 liter kippebouillon. Want ik had wat meer doperwten. Wij eten niet vaak doperwten of spinazie. Daarom ben ik blij met dit recept want het is supergezond en ook nog eens heel erg lekker. Dank je wel Brenda!

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel recept