Ga naar de inhoud

Doperwtensoep met spinazie en spekjes

Doperwtensoep met spinazie en spekjes. Paprikapoeder, currypoeder en chilipoeder geven de soep pit en crème fraîche maakt de soep romig.
25 minuten Voorbereidingstijd

Doperwtensoep met spinazie en spekjes

Deze soep maakte ik van restjes uit de vriezer en koelkast. En dat pakte verrassend lekker uit! Een lekker soepje voor in de zomer, al kan dit wat mij betreft ook in de herfst of winter. Doperwtensoep met spinazie en spekjes.

Echte soepklanten, dat zijn wij. Zeker wekelijks eten we een soepje. We hebben we zelfs een poos voor elke maaltijd een kommetje soep gegeten. Nu gaan we voor soep in het weekend, lekker als lunch met een broodje er bij.

Doperwtensoep met spinazie en spekjes

Doperwtensoep met spinazie en spekjes

Ik weet niet hoe het kwam, maar ineens hadden veel te veel doperwtjes op voorraad in de vriezer. 3 doosjes! De hoogste tijd om daar een receptje mee te maken. Het werd deze doperwtensoep met spinazie en spekjes.

Een grove groene soep met lekker veel groenten. Naast de doperwten voeg ik ook nog spinazie toe. Paprikapoeder, currypoeder en chilipoeder geven de soep pit. En omdat ik houd van een romig soepje voeg ik ook een lepel crème fraîche toe aan mijn kommetje. Hartige gebakken spekjes maken de soep af.

–> klik hier voor meer lekkere soeprecepten.

    Doperwtensoep met spinazie en spekjes

    Ingrediënten

    kommen
    Print dit gerecht
    Delen op

    Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

    Bereidingswijze doperwtensoep met spinazie en spekjes

    Voorbereiding: 25 minuten
    Stap 1

    Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit dit in een pan met olie. Doe hierna de doperwten er bij en verwarm kort mee. Doe de bouillon met water er bij en breng aan de kook.

    2
    Stap 2
    Laat de doperwten op zacht vuur 10 minuten pruttelen. Doe de laatste 4 minuten de spinazie er bij. Pureer de soep met een blender of staafmixer. Voeg hierna de paprikapoeder, currypoeder en chilipoeder toe. Breng de soep eventueel nog op smaak met zout en peper.
    3
    Stap 3
    Bak in een koekenpan de spekblokjes krokant. verwarm hierna kort de maple syrup me een roer dit goed door elkaar.
    4
    Stap 4
    Serveer de doperwtensoep met een lik crème fraîche, de maple spekjes en eventueel extra doperwten ter garnering.
    Bekijk ook andere recepten
    MonChou in een glaasje met lemon curd
    Kabeljauw met mosterdsaus en prei
    Caprese salade met gekarameliseerde perzik
    Brioche met ossenworst en mosterdmayonaise

    5 reacties

    Vivienne

    Hoi Brenda, Moet hier geen water aan toegevoegd worden? Grt. Vivienne

    Laat een bericht achter

    Brenda Hoff

    Hoi Vivienne, ik zie dat het water er inderdaad ook nog bij mag. Bedankt voor je berichtje, ik heb het aangepast.

    Angelique

    Zojuist deze soep gemaakt, met 1 liter kippebouillon. Want ik had wat meer doperwten. Wij eten niet vaak doperwten of spinazie. Daarom ben ik blij met dit recept want het is supergezond en ook nog eens heel erg lekker. Dank je wel Brenda!

    Laat een bericht achter

    Jo

    gaat het bouillonblokje samen met water in de pan? of lees ik ergens overheen?

    Laat een bericht achter

    Angelique

    Dat vroeg ik mij ook af. Of alleen het blokje zonder water?

    Laat een bericht achter

    Wil je dit recept delen?
    Delen op