No bake key lime pie

Tijd voor een lekker fris baksel. Zo eentje die ideaal is op een mooie zomerdag, maar waar je niet de oven voor hoeft aan te zetten. Check deze topper van een no bake key lime pie!

Bakken vind ik heel erg leuk en doe ik graag. Maar in de zomer zet ik de oven liever niet te vaak aan, veel te warm! Maar gelukkig heb ik hier iets op gevonden: no bake-taarten! Taarten die je gewoon in de koelkast kunt ‘bereiden’ en waar geen oven aan te pas komt, ideaal! En omdat ik de zomer echt een seizoen voor frisse smaken vind, bedacht ik deze no bake key lime pie.

no bake key lime pie

No bake key lime pie

Officieel is de Amerikaanse key lime pie (limoen-roomtaart) een taart die je bakt in de oven. De klassieke variant wordt zelfs in drie fasen gebakken. Eerst de bodem, dan met limoenvulling erop en tot slot gaat de taart een derde keer de oven in met stijf geslagen eiwit.

Dat doen we bij dit no bake-recept net even anders. Hij gaat de koelkast in, in plaats van de oven.

Deze no bake key lime pie is echt perfect. Dankzij de limoen is deze taart heerlijk fris, superlekker op warme dagen.

no bake key lime pie

No bake key lime pie

14 minuten
+ 4 uur
12 punten

Ingrediënten

  • 260 gram bastognekoeken
  • 100 gram ongezouten boter + extra om in te vetten
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 230 gram roomkaas
  • 120 ml limoensap dat zijn ongeveer 5-6 limoenen
  • rasp van 1 limoen
  • extra slagroom voor de garnering
Extra benodigdheden:
  • Springvorm van 26 cm
  • Keukenmachine
  • Mixer

Bereiding

  • Vet de springvorm in met boter of bekleed ‘m met bakpapier.
  • Maal de bastognekoeken klein met de keukenmachine.
  • Smelt de boter in een steelpannetje en haal van het vuur als de boter gesmolten is. Voeg de koekkruimels toe en roer goed door. Bekleed de springvorm met het koek-botermengsel. Druk goed aan en laat minimaal 30 minuten in de koelkast koud worden.
  • Klop de slagroom stijf met een mixer en voeg de suiker halverwege toe. Zet weg.
  • Meng in een andere kom de gecondenseerde melk met de roomkaas, het limoensap en de limoenrasp. Voeg als laatste de slagroom toe, roer deze voorzichtig door de roomkaasmix.
  • Wil je een heel stevige taart? Voeg dan op dit moment eventueel gelatine toe.
  • Schep de limoenmix in de afgekoelde bodem en laat de taart minimaal 2 maar liever 4 uur in de koelkast opstijven.
  • Garneer de taart voor het serveren eventueel met nog meer slagroom en stukjes limoen.
Pin dit recept
Afdrukken

8 comments
  1. Dag Brenda, misschien moet je er ook even bij vertellen dat Key limes een heel andere smaak hebben dan onze limoen en dat ze hier niet verkrijgbaar zijn. Je kunt ze vervangen door limoenen maar dan is het niet meer Key lime pie…

  2. Heb je de NO BAKE KEY LIME PIE zelf ook gemaakt? Ben er nu mee bezig en merk dat de hoeveelheid boter voor de bodem veel te veel is ten opzichte van de gemalen hoeveelheid Bastognekoek. Wel weer opgelost, maar vind ik dat toch jammer ?. Verder ben ik heel benieuwd naar eindresultaat. Staat nu in de koelkast…

    1. Hi Elza, wat super leuk dat je meteen aan de slag bent gegaan. Excuus voor de verhoudingen. Dat klopt inderdaad niet, we hebben zelf een beetje zitten spelen met de formaten. Is nu aangepast. Het is 260 gram bastogne (een heel pak) op 100 gram boter.
      Super dat je het zelf al hebt opgelost, en we hopen dat je er lekker van zal smullen!

  3. Dag Brenda, wen key lime pie wordt gemaakt van key limes. Ik denk dat je in je bericht moet aangeven dat die hier niet verkrijgbaar zijn en dat je ze kunt vervangen door ‘onze’ limoenen maar die hebben echt een totaal andere smaak…

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk