Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Plaattaart van courgette met brie en pesto

Een plaattaart is een ideale makkelijke maaltijd. Bladerdeeg belegd met groenten, smaakmakers en soms met kaas of noten. Een soort pizza. Maar dan zonder de tomatensaus én met een ander deeg. Vorige week had ik een stuk brie over en daar wilde ik iets mee. Het werd deze snelle plaattaart...
25 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Plaattaart van courgette met brie en pesto

Een plaattaart is een ideale makkelijke maaltijd. Bladerdeeg belegd met groenten, smaakmakers en soms met kaas of noten. Een soort pizza. Maar dan zonder de tomatensaus én met een ander deeg. Vorige week had ik een stuk brie over en daar wilde ik iets mee. Het werd deze snelle plaattaart van courgette met brie en pesto.

Plaattaart van courgette met brie en pesto

Ik ben gek op groene pesto, alleen had ik dat nog niet eerder gecombineerd met brie. Deze plaattaart is dus een uitprobeersel, die heel goed is gelukt. De pesto met courgette en rode ui doen het heel goed bij de zachte brie en het knapperige bladerdeeg. Voor ik een hap nam, zette ik hem nog snel op de foto zodat ik hem ook met jullie kon delen.

Plaattaart van courgette met brie en pesto

Plaattaart van courgette met brie en pesto

 

Ingrediënten

porties
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze plaattaart van courgette met brie en pesto

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat van bakpapier.
2
Stap 2
Snijd de courgette in plakjes en snijd de ui in halve ringen. Verwarm een hapjespan met olie en bak hier de courgette in aan. Doe de ui er bij en bak even mee. Breng op smaak met zout en peper.
3
Stap 3
Leg het bladerdeeg op het bakpapier en prik met een vork gaatjes in het deeg. Vouw de randen van het bladerdeeg een stukje om zodat een dun randje ontstaat. Besmeer de bodem met de groene pesto. Verdeel hierover de rode ui en courgette.
4
Stap 4
Snijd de brie in plakjes en snijd deze plakjes weer in grove stukken. Verdeel ze over de plaattaart. Bestrooi de plaattaart tot slot met pijnboompitjes.
5
Stap 5
Roer het ei los en bestrijk hiermee de randen van de plaattaart. Bak de plaattaart 25 – 30 minuten in de oven.
6
Stap 6
Serveer de plaattaart eventueel met extra groene pesto en een groene salade.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels

2 reacties

Conny
4/5 sterren

heel erg lekker, maar in het midden was het bladerdeeg niet gaar. hoe kan ik dit verbeteren? groetjes Conny

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

In dat geval de baktijd iets verlengen. Bijvoorbeeld 10 minuten.

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op