Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

dé Brenda Kookt met LEV Maaltijdbox!

Drie complete maaltijden voor 2 of 4 personen. 
Je plaatst een losse bestelling, dus zit nergens aan vast.

Bestellen kan tot 29 april 21.00 uur, dan heb je hem dinsdag 4 mei in huis.

Bestel nu:

dé Brenda Kookt met LEV Maaltijdbox!

Drie complete maaltijden voor 2 of 4 personen. 
Je plaatst een losse bestelling, dus zit nergens aan vast.

Bestellen kan tot 29 april 21.00 uur, dan heb je hem dinsdag 4 mei in huis.

Plaattaart van courgette met brie en pesto

Een plaattaart is een ideale makkelijke maaltijd. Bladerdeeg belegd met groenten, smaakmakers en soms met kaas of noten. Een soort pizza. Maar dan zonder de tomatensaus én met een ander deeg. Vorige week had ik een stuk brie over en daar wilde ik iets mee. Het werd deze snelle plaattaart van courgette met brie en pesto.

Plaattaart van courgette met brie en pesto

Ik ben gek op groene pesto, alleen had ik dat nog niet eerder gecombineerd met brie. Deze plaattaart is dus een uitprobeersel, die heel goed is gelukt. De pesto met courgette en rode ui doen het heel goed bij de zachte brie en het knapperige bladerdeeg. Voor ik een hap nam, zette ik hem nog snel op de foto zodat ik hem ook met jullie kon delen.

Plaattaart van courgette met brie en pesto

Plaattaart van courgette en brie en pesto

25 minuten
+ 25 minuten
4 porties

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 grote rode ui
  • rol bladerdeeg 270 gram
  • 3 eetlepels groene pesto plus extra voor erbij
  • 200 gram brie
  • 2,5 eetlepels pijnboompitjes
  • 1 ei
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat van bakpapier.
  • Snijd de courgette in plakjes en snijd de ui in halve ringen. Verwarm een hapjespan met olie en bak hier de courgette in aan. Doe de ui er bij en bak even mee. Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg het bladerdeeg op het bakpapier en prik met een vork gaatjes in het deeg. Vouw de randen van het bladerdeeg een stukje om zodat een dun randje ontstaat. Besmeer de bodem met de groene pesto. Verdeel hierover de rode ui en courgette.
  • Snijd de brie in plakjes en snijd deze plakjes weer in grove stukken. Verdeel ze over de plaattaart. Bestrooi de plaattaart tot slot met pijnboompitjes.
  • Roer het ei los en bestrijk hiermee de randen van de plaattaart. Bak de plaattaart 25 – 30 minuten in de oven.
  • Serveer de plaattaart eventueel met extra groene pesto en een groene salade.

Plaattaart van courgette met brie en pesto

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Conny 31 januari 2021 om 18:36

    4 sterren
    heel erg lekker, maar in het midden was het bladerdeeg niet gaar. hoe kan ik dit verbeteren?
    groetjes Conny

    1. Brenda Hoff 8 februari 2021 om 09:34

      In dat geval de baktijd iets verlengen. Bijvoorbeeld 10 minuten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept