Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Tiramisu recepten – 5x tiramisu

Tiramisu, een van mijn lievelingstoetjes. Als er geen chocolade op de dessertkaart staat, ga ik voor tiramisu. Dat is namelijk al-tijd goed. Of in ieder geval bijna altijd ;) Daarom deel ik vandaag mijn lijstje met de lekkerste tiramisurecepten met jullie.

Het fijne aan tiramisu is ook dat dit gerecht niet iedere keer hetzelfde hoeft te zijn. Ook al is de klassieke tiramisu de lekkerste. Afwisseling is ook weleens fijn. Het Italiaanse toetje is namelijk super geschikt om mee te variëren. Gebruikt bijvoorbeeld andere soorten koekjes of voeg fruit toe.

En ook fijn: er zijn ook recepten om tiramisu met een twist te maken, waardoor ook zwangere vrouwen en kids ervan kunnen genieten.

Ik ben benieuwd, wat is jullie favoriete recept met tiramisu? Ga je voor een fruitige touch, of toch voor het klassiek Italiaanse recept zonder extra’s?

Tiramisurecepten

Klik op de foto of op de gearceerde tekst om het recept te bekijken 

tiramisu basisrecept, Brenda Kookt, Tiramisu Recept

Klassieke tiramisu

Ik trap af met hoe tiramisu eigenlijk hoort te zijn. Het klassiek Italiaanse recept waarbij rauwe eieren worden gebruikt. En natuurlijk mogen lange vingers en cacao ook niet ontbreken.
Klik hier om het recept te bekijken.

Aardbeientiramisu

Dat het ook lekker is om tiraimsu een frisser tintje te geven bewijst deze variant met aardbeien. Dit recept is in de zomermaanden al jaren een hit op brendakookt.nl. En terecht, want hij is heerlijk.

citroen tiramisu

Citroen tiramisu met lemon curd

Tiramisu kun je maken in een grote schaal, maar ook in een springvorm. Als je er voor zorgt dat je crème stevig is kun je hier eenvoudig een mooie taart van maken. Deze variant met lemon curd is simpel, maar niet minder lekker.

Snelle tiramisu van perzik met bitterkoekjes

Snelle tiramisu met perzik en bitterkoekjes

Fruitig, fris en een beetje zoet. Dat is deze tiramisu in een glaasje of potje. Met perzik en bitterkoekjes.

Tiramisu met advocaat

Een variant met een Oud-Hollandse twist? Dat is deze versie met advocaat. De drank zit niet alleen in de koekjes, maar ook erbovenop. Lekker!

Speculoostiramisu met kersen

Speculoostiramisu met kersen

Ik sluit af met een tiramisu die niet zo zomers is. Daarom adviseer ik je nu eerst met een van bovenstaande recepten aan de slag te gaan, en deze variant te onthouden voor meer donkere dagen. Deze tiramisu met speculoos en kersen is namelijk een topper. Ook lekker als afsluiter van het kerstdiner ;)

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. Eva 9 augustus 2019 om 13:25

    Dit is fantastisch! :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *